Patrik Zanders utreder mordet på Anders Kalin som inträffade i Kallhäll 10 november. Foto: Polisen/Karoline Montero Araya

Polisens teori om mordet i Kallhäll

I mitten av november misshandlades Kallhällsbon Anders Kalin till döds i skogsområdet vid Kallhälls station. "Vi tror att han har överraskat några i färd med kriminella aktiviteter", säger polisen.

  • Publicerad 16:24, 21 dec 2017

Kallhällsbon Anders Kalin hittades mördad fredagen 10 november vid Kallhälls station. Bilden publiceras med tillstånd från anhöriga. Foto: Privat Foto: Privat

En dryg månad har nu gått sedan mordet på Kallhällsbon Anders Kalin. Polisen har ännu ingen skäligen misstänkt för mordet, men enligt spaningsledaren Patrik Zanders finns en teori om vad som hänt.

LÄS MER: Nya fynd kan kopplas till dödsmisshandel i Kallhäll

– Vi tror att Anders har varit ute och gått och då överraskat någon eller några som ägnat sig åt en kriminell aktivitet, säger Patrik Zanders.

Polisen tror att tumult då ska ha utbrutit mellan Anders och gärningspersonen/personerna. Patrik Zanders tillägger dock att teorin kan komma att ändras, men i nuläget är det den mest troliga av fyra möjliga scenarier.

– Vi har gått igenom Anders bakgrund och det finns ingenting, som kriminalitet eller missbruk, som pekar på att han skulle ha levt ett liv som utsatte honom själv för fara. I nuläget saknas inte heller några av hans tillhörigheter, såvitt vi vet, vilket utesluter rån, säger Patrik Zanders.

Väntar på analyssvar

Polisen tror inte heller att det rör sig om "en ensam galning" eftersom de då troligen skulle fått in vittnesmål angående en person med avvikande beteende som rört sig i området.

Under de första veckorna i januari hoppas Patrik Zanders att analyssvaren från nationellt forensiskt centrum (NFC) ska komma i tillbaka. Bland annat väntas svar om kniven som Järfällabor hittade under en skallgång i slutet av november.

– Vi har ett gediget material hos NFC och vi hoppas att den misstänkta gärningsmannen eller gärningsmännen har lämnat någon form av spår, säger Patrik Zanders.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Danielle växte upp på slottsägorna vid Görväln

Nyheter "Det var som en sagovärld" Närhet till vatten, skog och ett slott. Låter det som en vanlig uppväxt i Järfälla? Kanske inte, men det har varit konstnären Danielle Pamps verklighet i en villa i Görväln.söndag 21/1 8:00

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

Nyheter ✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32