En person såg hur båten höll på att sjunka i Viggbyholm. Foto: Vadym Drobot

Polispådrag när segelbåt sjönk i Täby

Genom kikaren upptäckte en person att en båt sjönk utanför Viggbyholms båtklubb i söndags.

  • Publicerad 08:56, 20 nov 2017

I går söndag, den 19 november, strax innan halv tre larmades polisen om att en segelbåt var på väg att sjunka utanför Viggbyholms båtklubb.

– 14.21 ringer man om en båt som precis sjönk. En segelbåt utan mast, ungefär 100 meter ut. Det var någon som såg det i kikaren, säger Sven-Erik Olsson, informatör på polisens ledningscentral.

Polispatrull åkte till platsen.

– För att göra en lång historia kort det blev en räddningsinsats först, men det visade sig att båten legat förtöjd en längre tid och det finns inget som tyder på att någon varit ombord på den, säger Sven-Erik Olsson.

Vad hände med båten?

– Den sjönk. Det är väl någon ägare som övergivit den. Men det blev lite pådrag kring det, när man ringde in och var rädd att någon var ombord på den. Men det avfärdades ganska snart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13