I morse bötfällde polisen fortkörare på Valhallavägen. Foto: Andreas Enbuske

Polisräd mot fortkörare på Östermalm

Under onsdagsmorgonen kontrollerade polisen bilisters hastighet på flera platser på Östermalm:

  • Publicerad 11:54, 27 sep 2017

Polisen stod bara en kort stund vid Gärdesskolan på Valhallavägen, där det är tillåtet att köra 30 kilometer i timmen. Under den korta tiden räknade polisen in två hastighetsöverträdelser.

Patruller stod även vid Gärdestunneln, där fem bilister körde för fort och ett körkort omhändertogs.

Polisen hårdsatsar mot fortkörare – här står de i veckan

– Vi jobbar kontinuerligt med hastighetskontroller och kommer fortsätta att göra det, säger Julia Larsson, kommunpolis med ansvar för Östermalm.

Under onsdagen jobbar polisen dessutom med projektet "polis för en dag" och på polisens Facebook-sida har medborgarna har fått önska vad polisen ska göra. Bilar som kör för fort är något som många stör sig på.

Här höjs hastigheten utanför skolorna

– Vi har även fått in klagomål på att berusade personer stör i Tessinparken och kommer att åka dit lite senare i dag. I morse var vi också på Birger Jarlsgatan och avvisade personer som låg och sov där, säger Julia Larsson.

Barnen på Kungsholmen: "Strunta i att ta bilen!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

QUIZ: Känner du igen ditt MÖRKA Stockholm?

Quiz ✔Tio historiska bilder ✔Utmana dina vänner i veckans quiz ✔Kvällsbilder från förr Vi närmar oss årets mörkaste tid. Därför har vi letat fram tio mörka Stockholmsbilder från förr. Känner du igen dig?lördag 16/12 9:00

Fryshuset bygger helt ny skejthall

Nyheter Gamla håller inte måttet Den populära skejthallen i Fryshuset har gjort sitt.lördag 16/12 8:00