Det är fastighetsbolaget Probitas, som ägs till 100 procent av Immanuelskyrkans församling, som vill bygga ett bostadshus med 44 hyresrätter. Foto: Sweco

Politiker tänker stoppa omstridda hyresrätter på innergård

Grannar har protesterat mot planerna på ett femvåningshus med hyresrätter på en innergård i Vasastan. Och nu verkar bygget stoppas. "Byggnaden är för stor" säger Cecilia Obermüller (MP).

  • Publicerad 15:30, 14 jun 2017

Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare planeras ett femvåningshus med 44 hyresrätter på innergården mellan Dalagatan 32-34 och Västmannagatan 41-43. Flera instanser, bland annat Stadsmuseet och Skönhetsrådet, har riktat kritik mot planerna och hundratals grannar i intilliggande hus är upprörda. De anser att deras boendemiljö kommer att försämras avsevärt med mindre ljusinsläpp och grönyta.

Men stadsbyggnadskontorets bedömning är ändå att det allmänna intresset av att få till fler bostäder i det attraktiva läget väger tyngst. 

Grannar kan stoppa nya hyresrätter

På stadsbyggnadsnämnden imorgon ska politikerna ta ställning till förslaget så att en slutlig plan upprättas och ställs ut för granskning. Det är sista chansen att komma med synpunkter och den sista delen i processen innan en detaljplan antas.

Cecilia Obermüller kallar ärendet "besvärligt".

– Byggnaden är alldeles för stor. Den tar för mycket av innergården i anspråk och vi är inte nöjda med liggande förslag. Antingen får det omarbetas eller så kommer vi inte att godkänna planen, säger Cecilia Obermüller (MP), som sitter i stadsbyggnadsnämnden.

Och majoriteten är överens.

– Vi har landat i att förslaget måste omarbetas så att fotavtrycket blir mindre. Nu får vi se om det går att få till ett bättre, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rädda Astoria i uppror mot rivningarna

Nyheter "Ockupation är inte uteslutet" Byggarbetare stoppades på måndagsmorgonen i huvudentrén till Astoriahuset på Östermalm. Rädda Astoria planerar dessutom nya blockader – och utesluter inte ockupation.måndag 22/1 19:00

Nya krav på torg vid Kronobergsparken

Nyheter L fortsätter driva frågan trots ovilja från staden Liberalerna på Kungsholmen vill göra platsen vid polisens garageinfart nedanför Kronobergsparken till ett torg. Trafikkontoret är tveksamma till idén.måndag 22/1 16:31