"Cirkus normal" spelar upp pjäsen "Uppehållstillstånd" på Danderyds gymnasium klockan 14 lördagen den 14 oktober. Foto: Jan Johansson

Politisk fråga blir till cirkus i Danderyd

Kulturbiennalen i Danderyd består av ett fullsmockat schema inom alla olika genrer. En av evenemangets första anhalter är föreställningen "Uppehållstillstånd" som framförs i aulan på Danderyds gymnasium.

  • Publicerad 15:48, 6 okt 2017

Politik kan beskrivas som cirkus. Men under Danderyds kulturbiennal, som börjar nästa helg, blir det cirkus av en högst politisk fråga: flyktingkrisen.

Jan Norrman är cirkusledare för gruppen "Cirkus normal" som har funnits i 15 år och sex av de 15 deltagarna kommer från den cirkusträning som han drivit på Brageskolan.

– Föreställningen heter "Uppehållstillstånd" och handlar om ett barn som flyr från sitt hemland. Det handlar om att skilja olika situationer som många som kommit hit har upplevt, säger han.

"Handlar om att utmana eleverna"

Att vara tvungen att skilja sig från sin familj, resa, fly för sitt liv och hur väl man har blivit bemött när man kommit till Sverige är några av aspekterna som ungdomarna ska gestalta när aulan på Danderyds gymnasium blir cirkusscen.

– Historien förs fram som en fysisk teater med begränsad scenografi och det handlar om att utmana eleverna till hur man ska åstadkomma berättelsen.

Tidigare uppträdde gruppen under Stockholms kulturvecka med sin föreställning "Bomull" som handlade om hur man producerar och konsumerar just bomull.

Föreställningen "Uppehållstillstånd" sker i aulan på Danderyds gymnasium klockan 14 lördagen den 14 oktober.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40