"Vi har varit poppis så visst är det tråkigt att vi ska stänga", säger Felix Hägg som har jobbat på Black Swan i två år. Foto: Linda Gren

Poppis krog stänger på Liljeholmskajen

Den populära restaurangen Black Swan på Liljeholmskajen slår igen portarna för gott. Efter några sista jultallrikar lämnar de över lokalen till en ny verksamhet i början av 2018.

  • Publicerad 17:00, 19 dec 2017

Så här förklarar ägaren Frida Ernst beslutet att stänga Black Swan som hållit till i bottenplanet på det höga svarta huset på Kajen sedan september 2014.

– Vi stänger för att vi fick barn för ett år sedan och vi vill ha mer tid med familjen helt enkelt. Vi hinner inte med att driva eget. Nu har de flesta varit här och ätit en sista gång, många tycker det är tråkigt men alla förstår varför vi gör det här, säger hon och tillägger:

– Vi kommer vara kvar i branschen och det finns ingenting som säger att vi inte öppnar upp någonting nytt när småbarnsåren är över.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Från och med 1 januari tar Bankomat-familjen – som redan idag driver restaurangen Seaside på Kajen – över lokalen efter Black Swan. Där ska de servera fin-pizza och burgare.

– Visionen är att bygga en riktigt fräsch och cool miljö som inte är pretentiös och servera riktigt bra pizza och hamburgare, säger krögaren Jonas Wiklander.

På Facebook har reaktionerna skiljt sig åt. En del ser fram emot den nya restaurangen medan andra önskar sig något annat än pizza och hamburgare.

– Vi har fått mycket positiva rektioner. De som säger att de inte vill ha pizza och hamburgare förstår nog inte konceptet. Det blir ingen pizzeria utan en restaurang med bra råvaror och kvalitet, säger Jonas Wiklander.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De förbjuder Monopol på stor brädspelsfest

Nyheter "Monopol bygger på sadism" Brädspel är ball! Så pass poppis är det med tärningar, pjäser, kort och spelplaner, att brädspelen nu fått en egen dag. Och den ska firas i Skarpnäck. Men inte med Monopol. Monopol är för sadister.söndag 22/4 9:10

Örby IS vill locka barn från Östberga

Nyheter Gratis fotbollsträningar hela sommaren Nu ska Östbergabarnen bli en del av Örby IS. Nästa helg drar klubben igång gratis prova på-fotboll på Lisebergs IP.fredag 20/4 13:33