Poppis med garageloppis

Bakluckeloppisen i Stinsen är en framgångssaga. Årets första loppis lockade dubbelt så många besökare som tidigare år, vilket gör den till en av de största vinterloppisarna i Sverige. – Det har verkligen varit ett superstort intresse för att handla och sälja, säger Maria Wiberg, loppisboss på Stockholmsmarknader.

  • Publicerad 14:15, 24 jan 2017

Förra vintern arrangerades Bakluckeloppis i Stinsen för första gången. Loppisen har tidigare anordnats i Sollentuna centrum, men flyttades till Stinsen eftersom garaget där är varmare än det i Sollentuna centrum. Sedan dess har loppisen rullat på bra och förra helgens fick den oväntat gott resultat.

– Det har verkligen varit ett superstort intresse för att handla och sälja. Enligt uppgifter som jag fått från centrumledningen hade de dubbelt så många besökare som en vanlig söndag, säger Maria Wiberg, loppisboss på Stockholmsmarknader.

Enligt henne har intresset för loppmarknader vuxit sig stort i hela Sverige under det senaste året, samtidigt som Sollentunabornas intresse för återbruk sticker ut.

– Att handla på loppis har blivit en del av det allmänna medvetandet. En del gör det av ekologiska skäl medan andra gör det för att de gillar själva skattjakten. Ändå ser vi att det varit oväntat stort intresse i Sollentuna och det är jätteroligt.

Till den första marknaden för året hade runt 180 försäljare anmält sig och antalet besökare uppskattas till runt 5000. En av alla dem som hade begett sig till Stinsen i hopp om att utöka kassan med en riktig dyrgrip var Per Cedergren.

– När jag kom hit till Stinsen och började backa upp mina saker såg jag att jag fått med mig en träfigur av Döderhultarn. Det är många som samlar på just figurer av Axel Robert Petersson som blev kallad Döderhultarn efter Döderhults socken där han var född 1868. Jag har fått den av min morfar och nu begär jag 6 000 kronor för den. Jag har fått ett skambud på 3 000 kronor som jag inte är intresserad av. Om den inte blir såld lämnar jag nog in den till Bukowskis och får troligtvis betydligt mycket mer betalt, sa Per Cedergren med figuren i handen.

Loppisen kommer att fortsätta tre helger till under våren och kanske kommer det att bli ännu fler tillfällen.

– Vi hade planerat för en gång i månaden fram till april. Men eftersom intresset varit så stort håller vi samtal med centrumledningen för att se om vi kan få till fler tillfällen, säger Maria Wiberg. 

Mer om Bakluckeloppis i Stinsen

Arrangör: Stockholmsmarknader

Datum: 12 februari, 12 mars, 9 april, fler tillfällen kan tillkomma.

Tid: Söndagar kl. 11-15

Plats: ”Mittengaraget” i Stinsen.

Mer information, bokning etc på www.loppistajm.se/stinsen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunanställd fejkade referenser – får sparken

Nyheter En projektledare på Sollentuna kommun angav falska referenser när han anställdes. När det hela uppdagades visade det sig att han tidigare varit dömd till fängelse.måndag 22/1 10:55

Tunn och förrädisk is på Norrviken

Nyheter Sjöisen i Norrviken är på vissa håll mycket förrädisk och tunn just nu. Senast i lördags inträffade en olycka när två skridskoåkare gick genom isen. Nu varnar Sollentuna Skridskosällskap för att...fredag 19/1 15:10

Konstsnöspår öppnat på Bisslinge

Nyheter Ett konstsnöspår har länge varit efterlängtat bland Sollentunas längdskidåkare. Nu har ett anlagts vid Bisslinge.fredag 19/1 15:06