Omtyckt. Barnen i Birkastan gillar sin studsmatta, men den får inte stå i Norrbackatäppan. Foto: Mimmi Epstein

Poppis studsmatta tvingas bort – mot föräldrarnas vilja

Fem dagar. Så länge fick barnens nya favorit, studsmattan i Norrbackatäppan, vara kvar. "Det är ingen certifierad lekutrustning och ingen har sökt om tillstånd för att den ska få stå där" säger parkingenjör Bo Höglund.

  • Publicerad 15:30, 30 maj 2017

I torsdags sattes en studsmatta upp i Norrbackatäppan och sedan dess har barnen i grannområdet hoppat från morgon till kväll.

– Vi är ett gäng på tolv föräldrar som har gått ihop och lagt några hundralappar var. Studsmattan har blivit en naturlig mötesplats för våra barn och de nyanlända som har flyttat in på Vasen. De har haft väldigt roligt, säger föräldern Fredrika Lindblad.

Anarkistisk ramp i parken ska locka Östermalm att satsa på skateboard

Men i måndags dök det upp en lapp vid studsmattan. "Hoppborgen står på stadens mark utan tillstånd. Borttages omedelbart. Senast 29/5." Avsändare är Stockholms stad.

– Studsmattan är inte stadens egendom och ingen har sökt tillstånd för att den ska få stå där. Det är inte heller certifierad lekutrustning, det här handlar helt och hållet om säkerhet, säger Bo Höglund, parkingenjör på Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Kan du förstå barnen och föräldrarnas besvikelse?

– Jag passar på den frågan, säger Bo Höglund.

Nej till studsmatta i Londonparken - men nytt hönshus har fått okej

Fredrika Lindblad tycker att beskedet kom väldigt hastigt.

– Och helt utan varsel. I går kväll flyttade vi studsmattan så nu står den bakom Karlbergsskolans gympasal så länge, säger Fredrika Lindblad.

Ny omgång om Gärdets olagliga studsmatta

Om den får stå kvar där är dock oklart, marken tillhör Svenska bostäder, enligt stadsdelsförvaltningen.

I eftermiddag hålls ett möte om Norrbackatäppans framtid. Mellan 15.30 och 17.30 finns representanter från staden på plats i parkleken.

– Man hoppas ju att studsmattan ska få komma tillbaka till Norrbackatäppan, säger Fredrika Lindblad.

Studsmattan flyttades på måndagskvällen till platsen bakom Karlbergsskolans gymnastiksal. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leila vill bygga broar mellan generationer

Nyheter Har skapat mötesplats där unga och gamla kan lära sig av varandra Efter att själv ha blivit lämnad av sina föräldrar och uppfostrad av sin morfar i Tunisien vill Leila Karchaoui öka förståelsen mellan yngre och äldre generationer. Nu har hon skapat en särskild...onsdag 25/4 17:50

Tack för tipsen, kära Östermalmsbor!

Nyheter Vilken lyckad eftermiddag det blev när vi mötte er på Karlaplan Fredag eftermiddag i strålande sol. Förutsättningarna kunder inte varit bättre när vi gav oss ut på stan för att möta er läsare. Och vilka bra tips vi fick!onsdag 25/4 17:06