Wasa julmarknad flyttar till Odenplan. Foto: Sacharias Källdén/ Privat

Populär julmarknad flyttar till Odenplan

I år flyttar Wasa julmarknad från Observatorielunden till Odenplan. "Det har varit en dröm länge", säger arrangören Gunilla Adenskog Borssén.

  • Publicerad 13:19, 22 nov 2017

Nästa lördag, 2 december, är det dags för årets upplaga av Wasa julmarknad. För sjätte året i rad får Vasastadsborna och besökare i stadsdelen botanisera bland egentillverkade ljus, tomtar och annat.

– Det är ingen loppis utan folk säljer sådant som de själva har virkat, stickat eller gjort. Några har stöpt ljus och gjort egna bakverk. Själv säljer jag mina tovade tomtar, säger arrangören Gunilla Adenskog Borssén.

Nytt för i år är att marknaden flyttar till Odenplan.

– Det har varit en dröm men det har inte gått tidigare i och med att det har varit en arbetsplats, säger Gunilla Adenskog Borssén.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Totalt blir det cirka 30 bord i anslutning till granen på Odenplan. Och än finns platser kvar för den som är intresserad av att vara med och sälja. Men de är få och först till kvarn gäller.

– Det finns plats för cirka åtta till, säger Gunilla Adenskog Borssén.

Att hyra ett bord kostar 275 kronor. Den som är intresserad kan höra av sig till wasa.julmarknad@hotmail.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

QUIZ: Känner du igen ditt MÖRKA Stockholm?

Quiz ✔Tio historiska bilder ✔Utmana dina vänner i veckans quiz ✔Kvällsbilder från förr Vi närmar oss årets mörkaste tid. Därför har vi letat fram tio mörka Stockholmsbilder från förr. Känner du igen dig?lördag 16/12 9:00

Fryshuset bygger helt ny skejthall

Nyheter Gamla håller inte måttet Den populära skejthallen i Fryshuset har gjort sitt.lördag 16/12 8:00