Nu kommer integrationsprojektet Svenska med baby till Järfälla. Här på bilden syns Khadra Jamae med Naima och Nora och Alexandra Lundmark med Bianca från en träff i Rågsved i fjol. Foto: Linda Gren

Populära Svenska med baby startar i Jakobsberg

En chans att lära sig svenska, utbyta erfarenheter med andra småbarnsföräldrar och träffa familjer från andra bostadsområden – nu kommer organisationen Svenska med baby till Järfälla.

  • Publicerad 15:44, 2 sep 2016

Svenska med baby startade i Alby för fyra år sedan, där nya och etablerade småbarnsföräldrar från olika områden och bakgrunder möts. Sedan dess har träffarna spridit sig över hela Stockholm.

Nu är det dags för Jakobsberg och öppna förskolan Myran.

– Det är en nystartad grupp från och med nu i höst. Vi har fått förfrågningar från Järfälla om att vi ska starta i kommunen, och ser att behovet finns där, säger Nashua Mouaid, samordnare för Svenska med baby.

"Bryta segregationen"

Första träffen är fredagen den 21 oktober, och sedan kommer Svenska med baby att köras varje fredag fram till 9 december på Myran.

– Tanken är att föräldrar och barn från olika bostadsområden och med bakgrund från hela världen ska mötas. Vi träffas och får ett ömsesidigt utbyte av varandra, lär oss av varandra och byter erfarenheter om sådant som barn och barns utveckling. De som behöver träna svenska får också möjlighet att göra det, säger Nashua Mouaid.

Varje träff varar i en och en halv timme, där gruppen samtalar och fikar. Och det är inte bara föräldrar från Järfälla som är välkomna till Myran när träffarna drar igång, utan även de som bor i andra kommuner.

– Vi vill bryta segregationen i Stockholms olika områden. Att människor från olika bostadsområden och olika bakgrunder möts behövs för samhällets utveckling, säger Nashua Mouaid.

Söker volontärer

Hon berättar att det inte krävs någon föranmälan till mötena, som kommer att ske mellan klockan 13 och 14.30.

– Vi har haft träffar med från 5 till 6 personer och upp till 30 personer, men vi har inget tak för hur många vi kan vara, säger hon.

De söker nu samtidigt föräldralediga volontärer som vill vara gruppledare under träffarna. Den som är intresserad kan höra av sig till Nashua Mouaid på nashua@svenskamedbaby.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SE FILMEN: Här byggs årets kanske coolaste julgran

Nyheter Tre meter hög Trött på barrande julgranar men osugen på plastgran? Gör som Gabriel Bremler, bygg en egen gran – helt i lego.fredag 15/12 14:37

Unga får "hyrköpa" lägenheter i Jakobsberg

Nyheter "Många unga tvingas bo i andrahand" Hört talas om hyrköp av bostadsrätt? Nej, kanske inte. Det är något Riksbyggen nu ska testa i Jakobsberg, som innebär att unga får hyra en bostadsrätt som de sedan får förtur att köpa.fredag 15/12 11:56