Cornelia Alexandersson tror att hennes veganska kafé behövs i Vasastan. Foto: Johann Bernövall / Mimmi Epstein

Populärt vegankafé flyttar in på Odengatan

2015 öppnade Cornelia Alexandersson sitt första hälsokafé. Det var på Söder, på Hornsgatan. Tre år senare är tiden mogen att expandera. Det nya stället ligger på Odengatan.

  • Publicerad 16:40, 7 mar 2018

Det som ska bli Mahalo ligger i hörnet vid korsningen Odengatan/Roslagsgatan. För tillfället är lokalen en byggarbetsplats. En bit in i april räknar Cornlia Alexandersson och de andra tjejerna som driver kaféet med att slå upp portarna till det helveganska stället.

Hon är inte orolig att stället ska vara "för Söder" för Vasastadsborna.

– Det känns riktigt kul att snart öppna upp i den här lokalen. Och spännande att se vad reaktionerna blir, det här är något som saknas häromkring, säger hon och syftar på det burgare och bärs-täta närområdet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När man bestämde sig för att expandera och började leta lokal fastnade man för den gamla banklokalen som senast innehöll en kiosk.

– Att det aldrig varit restaurang eller kafé i lokalen innan tycker jag känns skoj, säger Cornelia Alexandersson.

Konceptet är enkelt. Grön, vegansk och i stort sett helt ekologisk mat och fika. En idé som Cornelia fick när hon bodde i Los Angeles.

– Många av våra kunder kommer för att äta något gott veganskt och sitta ganska länge. Så vi är inget kaffeställe, i alla fall inte först och främst, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50