Författaren Susanna Alakoski debuterade år 2006 med boken "Svinalängorna". Foto: Jonas Sylvén

Prisad författare pratade på välfyllt bibliotek

På måndagskvällen gjorde den prisade arbetarförfattaren, Susanna Alakoski, livets svåra saker talbara på Enköpings bibliotek.

  • Publicerad 08:26, 14 mar 2017

På måndagskvällen tog sig ett drygt ett 50-tal personer till Enköpings bibliotek på Ågatan 29 för att delta i författarkväll.

Biblioteket hade bjudit in den Augustprisade arbetarförfattaren från Gustavsberg, Susanna Alakoski.

– Jag försöker göra livets svåra saker talbara, säger Susanna Alakoski.

I en mikrofon berättade hon för Enköpingsborna om sina böcker, som ofta handlar just om livets svåra.

Bland annat social utsatthet, klass, missbruk och skam.

Just nu bryter hon ny mark.

Susanna Alakoski är aktuell med ett teatermanus. Föreställningen har premiär i Eskilstuna men kommer även att spelas i närheten av Enköping, bland annat Västerås.

– Teatern handlar om invandring. Ett väldigt svårt ämne, säger Susanna Alakoski.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyresrätter ska bli granne med Villa Fannalund

Nyheter Snart påbörjas ett röjningsarbete i närheten av Villa Fannalund. S&E Fastigheter ska nämligen bygga hyresrätter norr om Tallbacksvägen. – Vi strävar efter att bygga så att man hamnar på en vettig...torsdag 21/9 17:00

EHB säljer fastigheter

Nyheter Enköpings Hyresbostäder säljer fastigheter i fyra olika områden samtidigt som man planerar fler nybyggen. – Vår vision är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trygga och trevliga boende, säger...torsdag 21/9 11:12