Prisade. Filip Thelander, Håkan Levandler, Teresa Frykman och Peter Lindström prisade på årets Håbo festdag. Foto: Fredrik Gustafsson

Prisade och firade på Håbo festdag

Årets första och enda stipendieutdelning under Håbo festdag, stod den ideella föreningen Bålstas Bästa för. Som totalt delade ut 60 000 kronor.

  • Publicerad 14:16, 19 aug 2017

På scenen delade Anders Åhrlin, initiativtagare och ordförande till föreningen, ut tre pris.

Första priset ”Årets Talang”gick till Filip Thelander, en ung målmedveten talang inom bowling. Ett pris på 10 000 kronor.

Filip har deltagit ibland annat Junior–EM, i singelklassen. I lagspelet var han en av fyra spelare som tog Junior–EM–guld.

– Det känns jättebra. Jättekul. Jag har presterat bra i år på tävlingar, även utomlands, säger Filip Thelander.

– Det ligger mycket träning bakom. Det känns som om jag tagit det till nästa nivå. Jag tränar nästan varje dag.

Dagens andra stipendium gick till Bålsta FBC, för Bästa laganda.

Innebandyföreningen i Bålsta som inte utesluter någon. Klubbens ordförande Håkan Lavandler, tog emot priset på 25 000 kronor.

– Precis som motivering löd. Det här är en förening för alla. Alla är välkomna, och vi förväntar oss inte heller att alla som är med ska ha innebandyn som förstasport, säger Håkan Lavandler.

Årets mångfaldsstipendium, gick i år till Bålsta simklubb, som aktivt arbetar för att lära ut ett sunt levnadssätt. Klubben är också med i Integrationsprojektet Sofia i Bålsta.

På scenen tog Teresa Frykman och Peter Lindström emot ett pris på 25 000 kronor.

– Det är superkul att få det här priset. Det känns som man har gjort något rätt då, säger Peter Lindström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Senaste numret

Bålstabladet