Bild: Mostphotos Foto: Erwin Wodicka

"Proffsligor" härjar i Täby och Danderyd

Nu är det höstlov i Stockholm och detta gör att tjuven tar tillfället i akt. I Danderyd och Täby ligger "proffsligor" bakom flera av inbrotten, enligt polisen.

  • Publicerad 12:51, 1 nov 2017

Under hösten ökar inbrotten generellt sett i hela landet. Delar av Täby och Danderyd har drabbats hårt.

– Det har dessvärre skett en hel del inbrott i Danderyd och Täby kyrkby under den senaste tiden. Men det är nog bara en tillfällighet att det har skett i dessa områden, säger Stefan Dahlgren, lokalpolis i området Täby.

Men det är inte vilka tjuvar som helst som härjar i kommunerna. Det rör sig om proffsligor enligt polisen.

– De få som vi har lyckats gripa vid olika tillfällen har varit just från såna ligor. Och även våra underrättelser säger att det rör sig om proffsligor. Men sen är det klart att det kan finnas en och annan lokal tjuv också, säger Stefan Dahlgren.

Extra resurser

Polisen har under den senaste tiden satt in extra resurser för att minska inbrotten i kommunerna.

– Vi lägger resurser på att jobba både civilt, men också med hjälp av grannstöd, säger Stefan Dahlgren.

LÄS ÄVEN: Misstänkt inbrott i Enebyberg

Han vill också poängtera att allmänhetens tips är en viktig del av det polisiära arbetet för att förhindra inbrott.

– Vi behöver folk som hör av sig till oss. Om man ser mystiska saker är det jätteviktigt att man ringer in till oss. Och ser man en pågående händelse så ska man ringa 112. Men om man däremot kommer till en bostad som drabbats av inbrott och tjuvarna är borta ska man ringa 114 14, säger Stefan Dahlgren.

Effektivt sätt för att skydda dig mot tjuven

Britt-Marie Weldéus, lokalpolis i Täby, menar att bostäder som har larm blir utsatta för inbrott i mindre utsträckning än dem som inte har det.

– Generellt har de som drabbats inte larm, men det händer också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40