Räddningstjänsten, polis och väktare attackerades under utryckningen till boendet i morse. Foto: Maja Brand

Räddningstjänsten attackerades vid brand på boende

En aggressiv man tände i morse eld vid boendet i Fagersjö. När räddningstjänsten kom till platsen attackerades de. Polis och väktare skadades i tumultet.

Det är boendet för nyanlända i Fagersjö, som sattes i våldsam brand i höstas, som brandkåren i morse fick rycka ut till igen.

Denna gång var det en man på boendet, som tidigt under morgonen började slå sönder saker i fastigheten och även satte eld på flera föremål.

När räddningstjänsten fick det inringda larmet vid 07.30-tiden, gav man sig i väg för att släcka elden. Men väl på plats var de tvungna att vänta innan de kunde åka in på området.

Oro och ilska bland de boende i Fagersjö: "Vad ska hända sen?"

– Det var väldigt stökigt, jag tror det bland annat handlade om någon form av stenkastning. Så vi fick invänta polisen som fick lugna ned situationen innan vi kunde agera, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Polisen försökte först få kontroll över den aggressiva mannen med hjälp av pepparsprej, utan resultat. Under stöket skadades också en polis och en väktare, enligt uppgift lindrigt.

Mannen kunde senare gripas, och är nu misstänkt för mordbrand, skadegörelse, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt ofredande.

Räddningstjänsten undersökte området efter tecken på andra bränder. Polisen vill inte uttala sig närmare med hänvisning till inledd utredning.

Boendet i Fagersjö sattes i brand i mitten av oktober. Foto: Maja Brand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

Ungdomarnas förslag: Skapa en minnesplats för romer i Skarpnäck

Nyheter Lämnat in medborgarförslag Förslaget från 19 ungdomar: anlägg en minnesplats för romer i Skarpnäcksparken.onsdag 19/7 16:20