Pelle Nyrén delar ut uppdrag till stolta nördar. Foto: Jannie Flodman

Rådhusets tunnelbaneuppgång, 17.06: Queera brädspelsnördar fixar stolt tipspromenad

Pelle Nyrén är stolt medlem av föreningen Queer­nördarna, som bjuckar på nördig tipspromenad under Pride.

  • Publicerad 16:53, 4 aug 2017

Ambitionen är att främja hbtq-personer inom nördkulturen – och tvärtom. Det berättar Pelle Nyrén, som håller i flera event under Prideveckan.

I dag är det dags för en brädspelskväll på Kungsholmens klassiska nördtillhåll Dragon’s Lair. Pelle förklarar att han strax ska bära en lustig hatt och vi hänger så klart på:

– Den här hatten visar att jag är en NPC, alltså ”non playable character”, icke-spelbar karaktär. Sådana känns igen från datorspelsvärlden. Nu är jag en sådan i verkligheten och ska stå vid tunnelbaneuppgången och dela ut uppdrag till spelare. Det är så jag kan förklara det enklast, säger han.

Transfobisk värld

I handen har han ett antal blad han ska dela ut. Spelarna som tar emot dem ska genomföra en slags avancerad tipspromenad, något som pågår under hela veckan. Föreningens ordinarie verksamhet är framförallt brädspelskvällar för queerpersoner.

– Vi behövs i den här världen som är väldigt dominerad av killar, och som kan vara både homo- och transfobisk. Att vi snart är hundra medlemmar efter ett år visar tydligt att det är något som har varit efterfrågat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grönt ljus för Apple i Kungsträdgården

Nyheter Staden går vidare med elektronikjättens planer Den nya Apple-butiken som planeras i Kungsträdgården har tagit ett steg mot att bli verklighet.torsdag 21/9 17:45

Inget beslut idag – Stureplan bordläggs

Nyheter Så tycker partierna om omstridda planerna Planerna för ombyggnationen vid Stureplan bordläggs. Det står klart efter att frågan tagits upp på stadsbyggnadsnämndens sammanträde under eftermiddagen.torsdag 21/9 16:22