Polisen satte in en stor sökinsats efter den cyklande rånaren. Foto: Mostphotos

Rånades av pistolbeväpnad man på cykel

En cyklist beväpnad med ett pistolliknande föremål rånade på måndagskvällen en fotgängare på dennes mobiltelefon i Gubbängen. Polisen har satt in en stor sökinsats efter gärningsmannen som flydde cyklandes från platsen.

  • Publicerad 10:59, 16 aug 2017

Det var vid 17-tiden på måndagskvällen som en man cyklade ikapp en fotgängare i Gubbängen och drog fram ett pistolliknande föremål.

– Han ska ha hoppat av cykeln och börjat vifta med det pistolliknande föremålet. Brottsoffret ska då ha lämnat över en mobiltelefon som den här personen ville åt, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Gärningsmannen cyklade därefter från platsen.

Stor sökinsats

Ingen uppges ha skadats men polisen satte in en stor sökinsats i södra Stockholm efter den cyklande rånaren. Även helikopter deltog under en tid i sökarbetet. Trots det har ingen gripits.

Polisen har nu inlett en förundersökning om rån.

Hur vanligt är det att gärningsmän använder cykel på de här sättet?

– Exakt hur vanligt det är vet jag inte, men det förekommer ju. Det är uppenbarligen ett ganska smidigt sätt att ta sig fram fort där bilar inte kan köra, säger Anna Westberg.

Behöver boende vara oroliga?

– Nej, jag ser ingen anledning till att varna i någon utsträckning. Men ser man någon på cykel med ett pistolliknande föremål kan man ringa 112, säger Anna Westberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler parklekar i Hägersten rustas upp

Nyheter "Jättekul att det äntligen blir av" Renoveringen av Svandammsparken i Midsommarkransen är i full gång och en del av parken kommer stå klar till sommaren. Nu är det klart vilka två andra parklekar i Hägersten som ska rustas efter det.måndag 11/12 6:59

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar alla förändringar du behöver veta om Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 19:52