Rånförsök i centrala Enköping

En värdetransportbil har utsatts för ett rånförsök utanför Sparbanken Enköping. Tre tungt beväpnade män söks nu av polisen. – Vi jobbar nu med brottsplatsen och med en jaktfas, säger Lars Sundin vid Uppsalapolisen.

  • Publicerad 11:38, 24 okt 2017

Det var vid elvatiden på tisdagsförmiddagen som rånförsöket genomfördes.

– Vi har uppgifter om att det var tre gärningsmän beväpnade med automatvapen. Vi har inga uppgifter om att de fick med sig något, säger Lars Sundin vid Uppsalapolisen.

Brottsplatsen har spärrats av och nu pågår en intensiv jakt efter rånarna med bland annat helikopter.

– Vi jobbar egentligen i två parallella spår. Med brottsplatsen, med att säkra spår, och i övrigt är vi inne i en jaktfas. De misstänkta ska ha lämnat i en bil. Det ska vara en grå Audi kombi med svarta fälgar och vi är intresserade av alla iakttagelser som görs. Är det så att man ser något ska man ringa polisen

Ska man ringa 112 om man ser bilen?

Är det akut så absolut. Annars ringer man 114 14. Ser man något som man tror kan leda till ett gripande så ska man inte tveka att kontakta polisen.

Värdetransportbilen tillhör företaget Loomis.

– Det har skett ett rånförsök. Jag har inget mer som jag kan säga, säger Maj-Britt Arhelm, marknads- och kommunikationschef på Loomis till Aftonbladet.

Polisen har inga uppgifter finns om personskador.

– Vår värdetransportör var inne på banken när gärningsmännen försökte ta sig in i bilen – då gick larmet, säger Maj-Britt Arhelm, på Loomis till SVT.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nyheter Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.fredag 23/2 10:31