Vid en hastighetskontroll på Boglösavägen under tisdagens morgon körde en person i 84 km/h på 50-väg och blev av med körkortet. Foto: Mostphotos

Rattfylleri och fortkörning

I samband med Guldliljangalan genomförde polisen i Enköping nykterhetskontroller. 29 av 30 var utan anmärkning.

  • Publicerad 10:15, 5 apr 2017

Efter diskussionerna om avec och inte avec på galan och om hur städat det är på företagarnas fest var det inte förvånande att polisen gjorde en större nykterhetskontroll utanför Idrottshuset, där galan hölls förra lördagen.

30 blåskontroller gjordes.

29 av dessa var utan anmärkning. Den trettionde var en man i 45-årsåldern som misstänks för grovt rattfylleri med omhändertaget körkort i avvaktan på dom.

Hastighetskontroll

På Boglösavägen körs det fort ibland. För fort.

Vid en kontroll på tisdagens morgon gjorde polisen hastighetskontroll där. Tio förare rapporterades för att ha kört för fort på en 50-sträcka. En person körde så mycket för fort, 84 km/h, att körkortet togs.

Drograttfylleri

På tisdagens eftermiddag stoppade polisen en bil på E18 mellan Enköping och Grillby. Den kördes av en man i 40-årsåldern. Han misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helgens blåljus: Flera fall av misshandel

Nyheter Misshandel kan se ut på olika sätt. I Enköping i helgen fanns såväl misshandel i familjen som mellan vänner och från en helt okänd.måndag 20/11 9:48

Rondelltoa ska lära Enköpingsbor att spola rätt

Nyheter Rondellhundar är ett känt begrepp. Men rondelltoaletter? – Det är VA-avdelningens kampanj, förklarar biträdande VA-chefen Marika Hansson.fredag 17/11 11:59