Taverna Brillo måste få bort råttorna som vistas i restaurangens nedre utrymmen. Foto: Johanna Lundberg/MostPhotos

Råttor på populär krog vid Stureplan

Ett av Stureplans hippare hak har gnagare. Nu kräver miljöförvaltningen att det åtgärdas snarast.

  • Publicerad 13:46, 5 sep 2017

. Det är inte så att folk snubblar på råttor här

Det handlar om Taverna Brillo, del i PG Nilssons krogimperium vid Svampen på Stureplan. Efter ett klagomål från en gäst som hävdar att hen sett en råtta i lokalen, gjorde miljöförvaltningen ett oanmält besök förra månaden.

Vid besöket medgav restaurangchefen att de har problem med råttor i källaren, och att de jobbar med det. Handläggaren på plats fann dock att åtgärderna inte var tillräckliga. Så nu har Brillo en månad på sig innan nästa inspektion.

Skadedjursbekämparen: "Stockholmarna ringer så fort de sett en råtta"

– Det förekommer råttor på restauranger i stan men det är inte vanligt. Det här fallet är inte ett stort problem. På ställen där det är ett stort problem ser man mycket spillning och känner doften av råttor. Det gör man inte här, säger miljöförvaltningens handläggare Sonja Åkerlund.

Klassiskt kebab-ställe på Södermalm prickat för dåligt kött

På Brillo säger presspersonen Jelena Mirkovic att de tar problemet på största allvar, och jobbar tajt med Anticimex och fastighetsägaren för att få bort råttorna.

Efter det förbjudna giftet – här är stadens nya knep för att döda gnagare

– Som på många andra ställen i Stockholm finns det råttor här. Det är alltså i källaren där vi har lager, inte i själva restaurangen. Det är inte så att folk snubblar på råttor här, säger Jelena Mirkovic.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sopföretagets reklamkupp kan bli kostsam

Nyheter Döm själva – är kampanjen på rätt sida gränsen? Lapparna med återvinningsinformation som spridits på Kungsholmen har en logga som är förvillande lik Stockholms stads. Men allt är en listig kupp av ett app-företag. Nu kan tilltaget få rättsliga...onsdag 22/11 20:27

Förseningar på gröna linjen

Nyheter Ungdomsgäng drog i nödbromsen: “Får effekt på hela systemet” Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.onsdag 22/11 18:31