Flera bilister har blivit äggade på E18 kring Stocksund. Polisen vill att man anmälder om det händer. Foto: Wikimedia Tiia Monto/Mostphotos

Reagerar efter äggningar i Stocksund: "Noll konsekvenstänk"

Fler personer har berättat på sociala medier att de blivit äggade på avfarter kring E18, två killar togs på bar gärning på gångbron vid Danderyds sjukhus. Polisen uppmanar allmänheten att anmäla.

  • Publicerad 14:53, 17 nov 2017

Den senaste tiden har flera personer vid olika tillfällen berättat om att de blivit äggade i närheten av Stocksund. I Facebookgruppen Danderyds anslagstavla rapporterades det så sent som i onsdags. Då blev en framruta äggad vid avfarten mot Stocksund från E18. En som vittnat ett par äggkastare i området är Staffan Kemi.

– Det var på gångbron över motorvägen vid Danderyds sjukhus. Jag såg två killar och det såg ut som att de kastade ner någonting på vägen. Sen såg jag att de höll i en äggkartong och precis när en av dem skulle kasta ett ägg hojtade jag till, säger Staffan Kemi.

"Noll konsekvenstänk"

Staffan tyckte att killarna såg ut att vara i högstadieåldern. Han pratade med dem och försökte förklara vilka konsekvenser deras handlande kunde få.

– De hade noll konsekvenstänk. Jag sa att de kunde skrämma bilisterna och orsaka en krock. Det skulle ligga på deras samvete om något hände och det vill de inte, säger han.

Killarna stod kvar och nickade och mumlade. När han frågade om deras namn sprang de iväg. Efteråt funderade han på att polisanmäla händelsen, men tänkte att det säkert kommer vara ett ärende som bara läggs på hög.

– Men jag tycker att detta är något som borde tas upp i områdets högstadier, säger han

Polisen vill att man anmäler

Lokalpolisen har inte hört om att folk anmält några händelser involverande äggkastning.

– Det är inget som kommit till vår kännedom, säger Anette Haag, polischefen i lokalpolisområdet.

Men hon uppmanar allmänheten att i framtiden anmäla.

– Det är viktigt att det anmäls för att det ska komma till vår kännedom att det sker. Sen är frågan hur händelsen ska rubriceras - möjligtvis som framkallande av fara för annan, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm