Två nya ramper ska byggas vid Gillinge trafikplats Foto: Trafikverket/Sweco

Regeringens beslut om Gillinge trafikplats

Regeringen har kommit till ett beslut gällande överklagan om hur trafikplatsen vid E18 i Gillinge ska se ut. Två ramper ska underlätta en förväntad trafikökning.

  • Publicerad 11:32, 30 jan 2018

Planer att ta bort cirkulationsplatsen vid trafikplatsen Rosenkälla och uppföra två ramper, som ska föra trafiken mellan väg 975 och E18, har länge varit i verket. En överklagan lämnades in, men nu har regeringen beslutat att avslå den samma.

I beslutet, som signerats av infrastrukturministern Tomas Eneroth (S), förklarar man att regeringen inte har anledning att göra någon annan bedömning än den som Trafikverket redan gjort.

Vill slå vakt om en säker miljö

Den som har överklagat har som huvudorsak menat att kartan inte ger en klar bild av åtgärderna och en förklaring till den förväntade trafikökningen, och att hen vill fortsätta cykla och gå i området.

Dessutom tycker den som överklagat att det är viktigt att slå vakt om en säker miljö för ryttare och hästar. Bygget kommer, som vi redan skrivit om, se till att förbjuda ryttare på bron.

LÄS MER: Vallentuna får ny trafikplats – hästar kan förbjudas

Anledningen till den nya trafikplatsen är att det finns planer på ett nytt handelsområde strax söder om området. Det är tänkt att tung trafik ska kunna nå Gillinge utan att passera igenom handelsområdet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05