eftertraktat. Rekordmånga sökte sommarjobb i år. På bilden syns Linus, Carolin och Robertini som sommarjobbade 2015. Foto: Emelie Henricson

Rekordmånga unga får sommarjobb i Järfälla

Rekordmånga sökte kommunala sommarjobb i Järfälla i år. Och alla kommer att få ett jobb.

För tredje året i rad gäller sommarjobbsgaranti i Järfälla. Det innebär att alla sökande ska få ett jobb, om än under kortare tid och till lägre lön än jämfört med till exempel Stockholm.

I år var det också rekordmånga sökande - 2000 ungdomar mellan 15 och 17 år att jämföra med 1800 i fjol och 1500 året dessförinnan.

– Alla är garanterade jobb, sedan vet vi att för några av de här 2000 så kommer inte tidsperioden att passa. Det är säkert några som tackar nej, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Är ni flexibla om man behöver byta vecka?

– Tidigare år har vi försökt tillfredsställa önskemål om ändrade tider så gott det går. Men eftersom det är så stora volymer så är det den period man sökt och fått som gäller.

Alla jobb sträcker sig över två veckors-perioder med start i juni. Sista perioden sker i augusti. Lönen ligger på mellan 70 och 80 kronor i timman beroende på ålder.

– Vissa kommuner har tre veckor, men vi har två veckor. Även när det gäller löneläget finns det de som ligger högre och de som ligger lägre. Det grundläggande för oss är att alla som söker ska få ett jobb, oavsett om man har kontakter eller föräldrar som kan fixa.

Ungdomarna har själva fått önska vad de vill jobba med, och bland valen finns: förskola, trädgård, handel och service, logistik och tillverkning, fastighetsskötsel och lokalvård, äldreomsorg och entreprenörskap.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor lista: Helgtipsen du inte vill missa i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Det vet du-konsert ✓Loppisar ✓Walk of hope Kom i höststämning med våra helgtips! Den här veckan kan du svira på halsduken och heja fram hemmalaget, gå på höstmarknad, promenera för kampen mot barncancer eller se bandet Det vet du på...lördag 23/9 7:09

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26