eftertraktat. Rekordmånga sökte sommarjobb i år. På bilden syns Linus, Carolin och Robertini som sommarjobbade 2015. Foto: Emelie Henricson

Rekordmånga unga får sommarjobb i Järfälla

Rekordmånga sökte kommunala sommarjobb i Järfälla i år. Och alla kommer att få ett jobb.

  • Publicerad 14:43, 19 maj 2017

För tredje året i rad gäller sommarjobbsgaranti i Järfälla. Det innebär att alla sökande ska få ett jobb, om än under kortare tid och till lägre lön än jämfört med till exempel Stockholm.

I år var det också rekordmånga sökande - 2000 ungdomar mellan 15 och 17 år att jämföra med 1800 i fjol och 1500 året dessförinnan.

– Alla är garanterade jobb, sedan vet vi att för några av de här 2000 så kommer inte tidsperioden att passa. Det är säkert några som tackar nej, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Är ni flexibla om man behöver byta vecka?

– Tidigare år har vi försökt tillfredsställa önskemål om ändrade tider så gott det går. Men eftersom det är så stora volymer så är det den period man sökt och fått som gäller.

Alla jobb sträcker sig över två veckors-perioder med start i juni. Sista perioden sker i augusti. Lönen ligger på mellan 70 och 80 kronor i timman beroende på ålder.

– Vissa kommuner har tre veckor, men vi har två veckor. Även när det gäller löneläget finns det de som ligger högre och de som ligger lägre. Det grundläggande för oss är att alla som söker ska få ett jobb, oavsett om man har kontakter eller föräldrar som kan fixa.

Ungdomarna har själva fått önska vad de vill jobba med, och bland valen finns: förskola, trädgård, handel och service, logistik och tillverkning, fastighetsskötsel och lokalvård, äldreomsorg och entreprenörskap.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska squashklubben i Järfälla locka ungdomar

Nyheter "De flesta som håller på är i 30-årsåldern" Fotboll, innebandy, ridning och... squash? Nja, den sistnämnda idrotten är knappast den som är mest poppis bland ungdomar. Men det vill en idrottsförening i Järfälla ändra på.torsdag 26/4 12:17

Uppropet: Låt våra nyanlända elever få stanna

Nyheter Viksjöskolan har skrivit brev till riksdagspolitiker Efter att ha gått flera år i Viksjöskolan har några av de nyanlända eleverna där nu fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Något som får både lärare och elever att reagera kraftigt.onsdag 25/4 15:26