Utspringet på Kärrtorps gymnasium spårade ur. OBS. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Sacharias Källdén

Rektorn om bråket vid utspringet: "Utomstående som saboterade"

Rektorn på Kärrtorps gymnasium menar att det inte var studenter eller nära anhöriga som förstörde under student-utspringet i går.

  • Publicerad 10:45, 15 jun 2017

Strax före klockan 14 i går fick polisen larm om att firandet vid utspringet för studenterna vid Kärrtorps gymnasium gått överstyr med slagsmål, bengaler och kastade glasflaskor.

Polisen var snabbt på plats och skolans rektor tog beslut om att stoppa utspringet för en stund för att lugna stämningen.

Stort bråk vid student-utspring i Stockholm

I går kväll la rektorn Pernilla Ericols ut ett inlägg på skolans Facebook-sida där hon bland annat skrev att det var utomstående som inte skötte sig.

– Vår och polisens bild är att det var utomstående som kom för att sabotera. De här personerna kom från ett annat håll och stod inte bland familj och vänner.

Vaskning som gick överstyr

– Det de framförallt gjorde var att vaska. De hade med sig en massa magnumflaskor med Pommac, tror jag, och sprutade på studenterna. Många blev väldigt blöta och tyckte inte att det var kul alls. Det var så pass mycket flaskor och glas och de här personerna dämpade sig inte, så då bestämde jag att vi skulle bryta firandet, säger Pernilla Ericols.

Stora pengar bakom studentflaken – så mycket kostar de största

När det gäller uppgifterna om bengaler säger Pernilla Ericols att hon inte vet ifall det var studenter från skolan som hanterade det som "kan ha varit en bengal".

– Jag gick runt lite efteråt och pratade med folk. Väldigt många uppfattade firandet som bra och att det inte var så farligt, säger Pernilla Ericols.

"Inte något nytt"

Kärrtorps gymnasium hade möte med polisen och med den interna krisgruppen efter firandet.

– Vi ska utvärdera hur vi kan göra det här bättre till nästa år. Samtidigt är det inte nytt att det vaskas för mycket och vi hade planerat redan innan att vara ute i publiken och prata med folk och dämpa stämningen. Vi hade mer avspärrningar än vanligt, men vi nådde inte ända fram.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

I Dalen njuts det av både sol och cigaretter

Nyheter Årets varmaste dag – då tog Yvonne ett bloss Förra fredagen var årets hittills varmaste dag. Vi stannade till i Dalen och snackade med lite folk som njöt av både sol – och cigaretter.onsdag 25/4 18:00

Leila vill bygga broar mellan generationer

Nyheter Har skapat mötesplats där unga och gamla kan lära sig av varandra Efter att själv ha blivit lämnad av sina föräldrar och uppfostrad av sin morfar i Tunisien vill Leila Karchaoui öka förståelsen mellan yngre och äldre generationer. Nu har hon skapat en särskild...onsdag 25/4 17:50