En busschaufför blev utsatt för stryptag och hot av resenär på buss 144. Foto: Mostphotos

Resenär tog stryptag på busschafför

Chauffören sa till en resenär som vägrade att betala för att gå på bussen. Då blev resenären hotfull och tog stryptag på chauffören.

  • Publicerad 11:30, 11 jul 2017

Händelsen inträffade på buss 144 som trafikerar sträckan Gullmarsplan-Älvsjö station-Fruängen den 28 juni.

I anmälan står att en resenär "är hotfull mot föraren och greppar tag om halsen, då föraren påpekar att färdbevis tillhör annan".

Farväl Karlberg – de var sist kvar på perrongen

– Det stämmer att det uppstod tumult och handgemäng i och med en betalningsvägran. Händelsen är polisanmäld och mer än så kan jag inte säga om den nu, säger Johan Nordfjäll som är pressansvarig på Keolis, busschaufförens arbetsgivare.

"Relativt ovanligt"

Han säger att busschauffören togs ur arbete efter händelsen och att Keolis följt upp hur hen påverkats fysiskt och psykiskt.

– Personen mår under omständigheterna bra och kör som vanligt igen nu.

Johan Nordfjäll säger att den här typen av händelser är "relativt ovanliga".

– Jag törs inte säga något om hur ofta det faktiskt händer. Men som tur är är hot och fysiskt handgemäng relativt ovanligt. Vad man uppfattar som hot är dock subjektivt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.