I TRAFIK. Nu går det att ta tvärbanan hela vägen till Sickla. Foto: Ulrica Andersson

Resenärer kan åka hela vägen fram

Tvärbanan går nu inte bara genom Sundbyberg, utan kör hela vägen till Sickla.

  • Publicerad 10:56, 4 okt 2017

Nu är ersättningsbussarna väck och alla resenärer längs med hela tvärbanan kan åter kliva på tåget. En sex månader lång avstängning av trafiken är därmed över.

Sen i början av augusti har tågen kört som vanligt mellan Solna och Stora Essingen men nu öppnas alltså hela banan genom Söderort och Sjöstan till nya stationen i Sickla.

"Stor dag för alla som reser kollektivt i Stockholm, Solna, Sundbyberg och Nacka", kommenterar Stockholms trafikborgarråd, Daniel Helldén (MP), på Twitter.

Det nya signalsystemet gör att resenärer kan åka hela tvärbanelinjen utan att byta i Alvik. Inför trafikstarten har det nyinstallerade signalsystemet testas med tomma tåg och betyget är gott.

– Det har fungerat utmärkt, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

P4 Stockholms Kollektivkollen har däremot rapporterat om både vagnfel och elfel längs linjen sedan starten i måndags.

Under avstängningen har det också byggts nya vändspår vid Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand för att SL ska kunna öka turtätheten från dagens 7,5 minuters trafik till 2,5 minuter.

Men SL växlar inte upp direkt.

– Nej, vi måste köra in det nya systemet innan vi göra förändringar men tätare avgångar är vår ambition på sikt, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kortare tåg efter misstänkt bromsfel

Nyheter Fem av tvärbanans vagnar har tagits ur trafik, på grund av att ett misstänkt bromsfel upptäckts. Kortare tåg kan nu leda till ökad trängsel i rusningen.fredag 16/3 16:25

Frida lyfter flickor i New York

Nyheter I veckan har Frida Jonsson från Stjärnjouren varit hos FN för att träffa andra som arbetar för flickors och kvinnors rättigheter. – Jag ska sprida det till alla våra fantastiska volontärer, vad vi...fredag 16/3 14:51