Den misstänkte gärningsmannen greps direkt efter rånet. Foto: Sacharias Källdén

Restauranggäst grep misstänkt rånare i Jakobsberg

En minderårig kille greps i lördags av en privatperson direkt efter ett rån på restaurang Mandarin Paradis i Jakobsberg.

  • Publicerad 12:48, 23 okt 2017

Hamnar man i ett sånt här läge så måste var och en avgöra vad som känns okej

Larmet kom in till polisen vid femtiden på eftermiddagen i lördags. Då hade den misstänkte rånaren gripits utanför restaurangen av en gäst på restaurangen.

– Gärningsmannen var ensam. Han gick in och tvingade till sig kontanter genom att hota personalen med ett pistolliknande föremål. När han springer ut så fälls han av en privatperson som var gäst på restaurangen, som brottar omkull honom och håller fast honom tills polisen kommer, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.

"Handlade rådigt"

"Vapnet" som gärningsmannen hotat personalen med visade sig vara en atrapp.

– Men det gör ju ingen skillnad där och då för de som hotas, säger Magnus Nilsson.

Det är oklart hur många som befann sig i lokalen när rånet skedde, men ingen kom till skada.

– Personen som grep gärningsmannen har handlat väldigt rådigt. Men man tar självklart en risk, hamnar man i ett sånt här läge så måste var och en avgöra vad som känns okej, säger Magnus NIlsson.

Den misstänkte rånaren är minderårig och känd av polisen sedan tidigare, för "mindre brottslighet". Han är nu misstänkt för rån.

– Eftersom han är ung, handlade ensam och greps på bar gärning är han släppt på fri fot i väntan på rättegång, säger Magnus Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37

Hårdare krav pressar kvinnojouren i Järfälla

Nyheter "Vår ekonomiska sitiuation är desperat" Högre kvalitetskrav sätter press på landets kvinnojourer. Järfälla kvinnojour har tvingats dra ner på personal för att ha råd med anpassningarna – samtidigt som verksamhetsstödet har legat stilla på...fredag 20/4 15:22