Revygänget repar pjäsen "Julstubbar och dynamitgubbar". Foto: Karin Bjurholm

Revy sätter lampan på lokala miljöbovar

Är du redo för miljö, historia och julstök i en och samma pjäs? Då ska du kolla in årets föreställning Julstubbar och dynamitgubbar.

  • Publicerad 17:18, 23 nov 2017

Dynamit och miljöbovar är temat i årets upplaga av Gröndalsrevyn. Under rubriken Julstubbar och dynamitgubbar spelar de upp ett drama som börjar med att man mitt under julstöket blir varse att jästen är slut i hela landet! Det leder dem ganska snart till Alfred Nobels dynamitfabrik i Vinterviken.     

15:e föreställningen

Gröndalsrevyn har funnits i elva år och består av mamma Karin Bjurholm och döttrarna Maria, Sara och Ida. Tillsammans skriver de manus, är körledare och regissörer. Årets revy blir den 15:e i ordningen.

– Vi ville göra något på miljön och då finns det en poäng att knyta an till att man faktiskt sysslat med dynamittillverkning i Vinterviken på 1800-talet, samtidigt väver vi in att vi alla förstör miljön idag också, fast på ett annat sätt, säger Ida Lindensved, som jobbat med årets manus.

Visas nästa helg

I den 24 sångare starka ensemblen – vuxenkören Megafon och ungdomskören Mikrofon - och revyorkestern finns en stor åldersspridning och de lovar sång, dans och teater.     

Det blir tre föreställningar som visas nästa helg, 2-3 december, i Kulturskolans lokaler i Gröndal. Biljetter finns att köpa på www.megafonmikrofon.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05