offer. Sinthu Selvarajah från Enköping dog efter polisens ingripande. Foto: Privat

Riksåklagaren återupptar Sinthus fall

Riksåklagaren har beslutat att återuppta fallet med inthu Selvarajahs dödsfall. Nu hoppas hans syster få svar på vad som hände den där gången för tre år sedan. – Den här gången känns det faktiskt som att fallet kan prövas ordentligt, säger Sharmini Selvarajah.

  • Publicerad 09:59, 4 okt 2017

Den 10 december 2014 var Sinthu Selvarajah från Enköping intagen på psykiatriska avdelningen i Västerås efter att ha drabbats av manisk skov. På kvällen fick han paranoida tvångstankar och blev paranoid. Fem poliser brottade ner honom, han pepparsprayades i ansiktet och de satte en plastpåse över hans mun. Den natten tvingades Sinthu tillbringa i respirattor och morgonen därpå avled han. Åklagare har senare i flera vändor utrett om poliserna orsakade Sinthu Selvarajahs död.

Nu menar riksåklagaren att dödsorsaken är inte är tillräckligt utredd.

– Vi ska se om det går att få mer klarhet i frågan om dödsorsaken. Den är ju fortfarande inte klarlagd. Det kan då handla om en second opinion helt enkelt, i de medicinska frågorna. Och för att kunna göra det måste jag ta över förundersökningen, säger Anders Perklev till ekot.

För Sinthus syster kom beskedet överraskande.

– Det var chockerande när jag fick höra det. Det har ju tagits upp flera gånger tidigare, men det känns ändå bra att det är Riksåklagaren som har tagit upp det. Den här gången känns det faktiskt som att fallet kan prövas ordentligt just eftersom han har tagit upp det trots att personen han har tilldelat det lagt ner det. Det visar på hans envishet, säger Sharmini Selvarajah till Ena-Håbo Tidningen.

Ena-Håbo Tidningen har berättat om fallet flera gånger tidigare och Sinthus familj har slitits mellan hopp och förtvivlan i flera år.

– Det har pågått så länge. Man tappar förtroendet för rättsväsendet och det svenska systemet, säger Sharmini.

Vad hoppas du på nu?

– Det jag hoppas på är egentligen att när beslutet har tagits, att jag kan känna att jag håller med. Att jag förstår hur de har kommit fram till det, inte känna att ”hur kunde de ta det beslutet?”. Jag kan inte hoppas på att utfallet blir på ett visst sätt, ska man göra det krävs att att man har mer information än jag har. Men jag hoppas bara att man granskar det ordentligt, att man tar logiska beslut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpings skolor tappar i rankning

Nyheter Ömsom vin, ömsom vatten. Så kan resultatet beskrivas när Enköping faller på Lärarförbundets årliga rankning. – Jag tycker ändå att vi är på väg åt rätt håll, säger skolnämndens ordförande Sven...söndag 15/10 8:20

Så ska Centern fylla alla nya platser i Enköping

Nyheter Centern har länge gått starkt i opinionsmätningarna. Allt talar för ett rejält lyft i valet 2018. Frågan är bara, kan partiet fylla alla nya platser i kommuner och landsting?lördag 14/10 6:15