RISK FÖR TRÄNGSEL. Prognosen är att felet ska vara åtgärdat klockan 16. Foto: Direktpress

Risk för pendelkaos i eftermiddag

I morse orsakade en nedriven kontaktledning stora problem för pendeltågstrafiken. Här är SL:s prognos för när felet kan vara åtgärdat.

  • Publicerad 11:24, 9 jan 2018

En nedriven kontaktledning vid Rotebro skapade stora förseningar och oregelbunden trafik på linje 40, 41 och 42 under morgonen.

– Det är fyra spår på platsen och endast två spår gick att använda så det blev rejält bökigt när alla fjärr- och pendeltåg måste samsas på samma spår. Varannan avgång ställdes in för pendeltågen, säger Jesper Pettersson vid SL:s pressjour.

SL fick vid klockan 10.30 en prognos att felet skulle kunna vara åtgärdat vid 16-tiden. Tyvärr innebär inte det per automatik att trafiken kan dra på för fullt direkt. I värsta fall måste fortfarande varannan avgång ställas in.

– Vi vågar inte säga hur trafiken påverkas senare idag. Det är inte säkert att allt hinner åtgärdas men vi hoppas kunna öppna ett tredje spå på platsen inom kort, säger Jesper Pettersson.

Om det blir någon bättring tills när rusningstrafiken drar igång igen kan inte Trafikverket heller svara på.

– Någon prognos har vi inte på när det här kan vara åtgärdat. Varför kontaktledningen har rivits ned i det här fallet vet vi inte, säger Josefine Gröndal, pressinformatör på Trafikverket.

StockholmDirekts reporter Johann Bernövall tog vid åttatiden i morse pendeln från Uppsala till Stockholm. Hans färd pågår fortfarande.

– Mitt tåg stannade vid Arlanda. Vi fick information om fordonsfel men det stämde ju inte. Nu åker jag flygbuss, exotiskt, säger Johann Bernövall som till slut fick tips av en spärrvakt att ta bussen istället för att vänta på att pendeltåget skulle gå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16