Rockmingel i Hagalund

Inte så mycket rock´n roll – men desto mer alkoholfria skålar och högtidliga tal. I veckan invigdes musikföreningen Black Sheeps nya lokaler i Hagalunds industriområde.

  • Publicerad 20:15, 24 nov 2015

Såvitt jag vet är det här det enda riktiga musikhuset i hela Stockholmsområdet.

Verksamhetsledaren Martin Taranger stod för den tradtionella klippningen av bandet med benäget bistånd av kultur-och fritidsnämndens ordförande Peter Edholm (L) och David Johansson från fastighetsbolaget Humlegården.

Musikföreningen Black Sheep startades för nio år sedan. Till en början höll man till i en barack vid Skytteholmsskolan innan verksamheten flyttade till Stenbackaskolan i Huvudsta.

I vintras var det dags för ytterligare en flytt – till Gelbgjutarevägen i Hagalunds industriområde. Och i måndags var det alltså dags för högtidlig invigning med traditionellt mingel.

Under de nio åren har Black Sheep blivit en självklar samlingsplats för unga musiker i Stockholmsområdet. Ungdomar från hela regionen söker sig till musikhuset i Solna för att träffas och repetera med sina band.

– Vi är här minst två gånger i veckan och repar. Ofta kommer vi hit lite tidigare och bara hänger. Såvitt jag vet är det här det enda riktiga musikhuset i hela Stockholmsområdet. Där jag bor finns det i alla fall inte ett dugg, sa Ripp från Rinkeby som tillsammans med Ninna från Åkersberga och Lars från Bromma spelar i ett ännu odöpt band.

Black Sheep är ingen musikskola. I stället vill föreningen förbereda de 30-tal band som i dag repeterar i lokalerna på den verklighet som väntar i musikvärlden.

Uppenbarligen har föreningen lyckats. Mängder av band har mognat på Black Sheep och fortsatt ut på turnéer i Europa.

– Vi vill ta vara på och utveckla ungdomskulturen. Vi ska aldrig upprepa oss. Black Sheep går alltid vidare, sa Martin Taranger i sitt invigningstal.

– Och i dag är jag på gränsen till superrörd, medgav han.

Roger Markdalen, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Solna, uppvaktade personalen med en valfri inspirationsresa.

– Men ni får inte åka förrän 2016. Annars funkar det inte med budgeten, sa han.

MER Black Sheep

Föreningen startades 2006 av eldsjälarna Martin Taranger och Peter Knutsson. Efter en tid anslöt Robban Eriksson från avsomnade gruppen Hellacopters.

Black Sheep har ett stort internationellt utbyte och flera grupper har turnerat i länder som Finland, Norge och Tyskland.

Förra året turnerade gruppen Heavy Tiger i Japan och Vietnam.

Verksamheten finansieras av kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Cyklist skadad av vajer

Nyheter Uppspänd mellan block i Hagaparken En cyklist skadades på onsdagskvällen av en uppspänd stålvajer i Hagaparken. Vajern hade spänts mellan två betongklumpar på en liten väg vid Hagakullen intill E4.fredag 20/4 13:11