Planen är att Rödabergsskolans elever ska kunna gå kvar i skolan under byggtiden. Foto: Sisab

Rödabergsskolan får "svävande" paviljong

I höst börjar utbyggnaden av Rödabergsskolan. Under byggtiden är planen att eleverna ska kunna gå kvar i skolan, bland annat i en tillfällig paviljong mot Dannemoragatan.

  • Publicerad 14:12, 5 feb 2018

I höst startar utbyggnaden av Rödabergsskolan som ska vara klar 2021. Då kommer skolans att bli en 3-parallellig F-6-skola och 5-parallelig 7-9-skola med totalt 1 040 elever. I dag går strax under 650 elever i Rödabergsskolan som dessutom får en fullstor idrottshall. Nuvarande idrottssal kommer att rivas. Den nya hallen ska betjäna skolan under skoltid och allmänheten övriga tider.

Stockholm får ny fullstor idrottshall när Rödabergsskolan byggs ut

Utbyggnaden har överklagats av grannar till mark- och miljödomstolen som avslagit ärendet. Mark- och miljööverdomstolen medgav inte prövning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den nya skolgården tar över en stor yta av dagens Sankt Eriksparken.

Grannar vill stoppa utbyggnaden av Rödabergsskolan

Bygget kommer att ske i etapper och eleverna ska inte behöva evakueras. Dessutom planeras en paviljong mot Dannemoragatan som ska rivas när utbyggnaden är klar.

– Det är inte klart att det blir så men vi har sökt bygglov, säger Thomas Bergsell på Sisab.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Östermalmshallen fördyras – igen

Nyheter Bygget nära att slå i miljardtaket Renoveringen av Östermalms saluhall från slutet av 1800-talet har stött på hinder efter hinder. På måndagskvällen beslutade politikerna att skjuta till ytterligare mångmiljonbelopp.tisdag 20/2 10:34

Här är alla stans krogar som får stjärnor

Nyheter Hela listan: Flera nya Stockholmsrestauranger i Guide Michelin Igår fick Sverige – och Stockholm – sin första trestjärniga restaurang i åtråvärda Guide Michelin. Här är alla andra krogar i stan med stjärnor.tisdag 20/2 9:51