Så här såg det ut i Aspuddsparken i helgen. Foto: Elina Lundberg

Rovfågel sätter skräck i Aspuddens djur

En rovfågel har cirkulerat runt Aspuddsparken den senaste tiden och satt skräck i parkens smådjur.

  • Publicerad 10:49, 6 nov 2017

Det var i början av förra veckan som djurskötare på Aspuddsparken städade inne bland hönsen och plötsligt hörde hur hönorna började låta annorlunda, som om de försökte varna för något.

– En höna hade blivit attackerad av någon typ av rovfågel men när vi sprang dit lyckades hon komma loss. Hon har läkt nu och mår som vanligt igen, men vi bestämde oss för att låta hönsen och de små kaninerna vara inne ett tag, säger Jessica Grönskog, djurskötare på Aspuddsparken.

I fredags släpptes djuren ut igen men de hann inte andas frisk luft länge innan en besökare fick syn på en rovfågel igen och varnade personalen.

Av säkerhetsskäl fick djuren bli inne under helgen, men i dag, måndag, är de ute och går igen.

– Vi håller extra uppsikt ifall den skulle komma tillbaka. Vi är så mycket personal ute och många besökare så vi hinner upptäcka den i tid, säger Jessica Grönskog.

Hon säger att det är sällan de ser rovfåglar cirkulera runt parken, innan förra veckan var det flera månader sen sist.

– Och en fågel har aldrig lyckats ta ett av våra djur med sig, vi har hunnit fram i tid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bo Kaspers älskar sitt Enskede: ”Här finns en intellektuell vänster-känsla”

Nyheter Gör sig redo för show på Cirkus När de började för snart 30 år sedan stack de ut med sin musikstil – jazz på svenska. Nästa vecka är det premiär för Bo Kaspers nya krogshow på Cirkus.lördag 20/1 22:23

Man misshandlad i södra Stockholm under fredagen

Nyheter Förd till sjukhus efter rån En man har misshandlats på en gångväg mellan Bagarmossen och Skarpnäck. Polisen finns på plats och vill komma i kontakt med vittnen.fredag 19/1 15:51