Så här såg det ut i Aspuddsparken i helgen. Foto: Elina Lundberg

Rovfågel sätter skräck i Aspuddens djur

En rovfågel har cirkulerat runt Aspuddsparken den senaste tiden och satt skräck i parkens smådjur.

  • Publicerad 10:49, 6 nov 2017

Det var i början av förra veckan som djurskötare på Aspuddsparken städade inne bland hönsen och plötsligt hörde hur hönorna började låta annorlunda, som om de försökte varna för något.

– En höna hade blivit attackerad av någon typ av rovfågel men när vi sprang dit lyckades hon komma loss. Hon har läkt nu och mår som vanligt igen, men vi bestämde oss för att låta hönsen och de små kaninerna vara inne ett tag, säger Jessica Grönskog, djurskötare på Aspuddsparken.

I fredags släpptes djuren ut igen men de hann inte andas frisk luft länge innan en besökare fick syn på en rovfågel igen och varnade personalen.

Av säkerhetsskäl fick djuren bli inne under helgen, men i dag, måndag, är de ute och går igen.

– Vi håller extra uppsikt ifall den skulle komma tillbaka. Vi är så mycket personal ute och många besökare så vi hinner upptäcka den i tid, säger Jessica Grönskog.

Hon säger att det är sällan de ser rovfåglar cirkulera runt parken, innan förra veckan var det flera månader sen sist.

– Och en fågel har aldrig lyckats ta ett av våra djur med sig, vi har hunnit fram i tid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

I Dalen njuts det av både sol och cigaretter

Nyheter Årets varmaste dag – då tog Yvonne ett bloss Förra fredagen var årets hittills varmaste dag. Vi stannade till i Dalen och snackade med lite folk som njöt av både sol – och cigaretter.onsdag 25/4 18:00

Leila vill bygga broar mellan generationer

Nyheter Har skapat mötesplats där unga och gamla kan lära sig av varandra Efter att själv ha blivit lämnad av sina föräldrar och uppfostrad av sin morfar i Tunisien vill Leila Karchaoui öka förståelsen mellan yngre och äldre generationer. Nu har hon skapat en särskild...onsdag 25/4 17:50