Rugbyklubbens speakertorn eldhärjat

Speakertornet vid rugbyplanen på Korsängen brann på söndagen. – Hade vi kommit några minuter senare skulle vi nog inte kunna ha räddat byggnaden, säger Tomas Gustafsson, insatsledare på Räddningstjänsten.

  • Publicerad 10:34, 30 okt 2017

Larmet kom in strax efter klockan fyra på eftermiddagen.

Branden hade uppstått i förrådet på nedervåningen i bakre delen av byggnaden.

– Vi har ju inte undersökt, men elden skulle mycket väl kunna vara anlagd, säger Tomas Gustafsson.

Maria Ekström, ordförande för rugbyklubben ERK:s ungdomssektion, var på plats när det brann. Hon säger:

– Hela bollförrådet, olika kuddar till stolpar och tackelkuddar och ett litet virkesförråd förstördes och lite i köket skadades också.

Däremot klarade sig övervåningen ganska bra.

– Räddningstjänsten kunde bära ut högtalare och annat som vi hade där, berättar Maria Ekström.

Enligt insatsledare Gustafsson var det aldrig någon risk att branden skulle sprida sig, särskilt eftersom vinden låg åt rätt håll.

– Att dämpa branden gick ganska fort, sen höll vi på omkring två timmar med att bryta upp fasad och släcka glöd, berättar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen stoppar IP Onlys utgrävningar

Nyheter Kommunen har bestämt att stoppa IP Only från att gräva i tätorten och kransorterna tills vidare. – Eftersom inte avtalet har följts måste vi ta till den här åtgärden, säger Gunilla Eksudd, park-och...tisdag 21/11 16:52

Färre nyanlända till Enköping nästa år

Nyheter Enköping tog emot 129 nyanlända under 2017. 2018 sjunker siffran rejält. – Jag tycker generellt att det har fungerat mycket bra här, säger integrationsenhetens samordnare Lena Örn.tisdag 21/11 13:49