Rugbyklubbens speakertorn eldhärjat

Speakertornet vid rugbyplanen på Korsängen brann på söndagen. – Hade vi kommit några minuter senare skulle vi nog inte kunna ha räddat byggnaden, säger Tomas Gustafsson, insatsledare på Räddningstjänsten.

  • Publicerad 10:34, 30 okt 2017

Larmet kom in strax efter klockan fyra på eftermiddagen.

Branden hade uppstått i förrådet på nedervåningen i bakre delen av byggnaden.

– Vi har ju inte undersökt, men elden skulle mycket väl kunna vara anlagd, säger Tomas Gustafsson.

Maria Ekström, ordförande för rugbyklubben ERK:s ungdomssektion, var på plats när det brann. Hon säger:

– Hela bollförrådet, olika kuddar till stolpar och tackelkuddar och ett litet virkesförråd förstördes och lite i köket skadades också.

Däremot klarade sig övervåningen ganska bra.

– Räddningstjänsten kunde bära ut högtalare och annat som vi hade där, berättar Maria Ekström.

Enligt insatsledare Gustafsson var det aldrig någon risk att branden skulle sprida sig, särskilt eftersom vinden låg åt rätt håll.

– Att dämpa branden gick ganska fort, sen höll vi på omkring två timmar med att bryta upp fasad och släcka glöd, berättar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nyheter Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.fredag 23/2 10:31

Fyrverkeri-reglerna skärps i Enköping

Nyheter Reglerna för fyrverkeripjäser under nyår, påsk och valborg stramas åt. Tekniska nämnden föreslår att kommunen antar länets tuffaste regler kring användande av pyrotekniska varor.fredag 23/2 9:32