Regissören Petter Wallenberg, Carnita Molida, Inga Tvivel och Robert Fux på Stadsbibilioteket. Foto: Miguel Angel Regalado

Rusning till dragqueen-show för barn

I höst intar kända dragqueens Stadsbibliotekets sagorum för att showa för barn. Och det är redan fullbokat.

Fyra söndagar i höst kommer producenten Peter Wallenbergs show "Bland drakar och dragqueens" till Stadsbiblioteket. Då kommer artisterna Robert Fux, Carnita Molida och Inga Tvivel att gestalta ett urval sagor för barn mellan tre och sju år.

– "Bland drakar och dragqueens" är ett färgsprakande sätt att visa barn att det är okej att vara annorlunda. Hela tanken är att göra något som saknas i dagens utbud för barn, säger regissören och producenten Petter Wallenberg och fortsätter:

– Jag önskar att det hade funnits något liknande när jag var liten men då var könsrollerna så otroligt strikta. Så fort det dök upp något som på något sätt var lite glittrande blev jag helt till mig.

Hör snacket om Stockholms i särklass mest utlånade bok

Sagorna som läses upp kommer att vara olika från gång till gång.

– De kommer att vara tillåtande och spegla att små flickor kan vara astronauter och att pojkar får glittra. Det handlar om våra barns framtid och att vi vill att man ska få känna att det är okej att vara den man är.

Efter själva sagostunden så kommer barnen att få leka med utklädnad om de vill.

Trots att biblioteket satt in extrashower så det blir dubbla föreställningar på söndagarna är alla tillfällen uppbokade.

– Visst, det kan bli fullt när vi har någon känd författare här som ska berätta om sin bok, till exempel Ebba Witt-Brattström. Men det här har jag aldrig varit med om när det gäller sagostunderna, säger Patrik Schylström, bibliotekarie.

Mystiska fyndet på Stadsbiblioteket: Ihåliga böcker

Sagostunderna äger rum 17 september, 15 oktober, 19 november samt 17 december.

– Vi har fått frågan om det blir fler säsonger. Det kan det bli. Vi är jätteglada över de glada reaktionerna, både från besökare, kolleger och förlagsvärlden. Jag ska göra allt jag kan för att det sprids till resten av landet, säger Patrik Schylström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00

Senaste bilderna: Så blir nya huset i City

Nyheter Jättehus bredvid NK ska rivas Det är både lägre och mindre – men Pembroke är nöjda med hur det nya glashuset i City har utformats. Nu har projektet även varit ute på samråd där allmänheten fått tycka till.måndag 25/9 17:40