Kristofer Sandström, Niklas Odin och Christian Olsson driver Vassa Eggen. Nu öppnar de en ny asiatisk restaurang - vägg i vägg. Foto: Johann Bernövall / Tako

Rutinerad trio bakom ny asiatisk krog

Den gamla nattklubbslokalen på Birger Jarlsgatan 29 har tagits över av en ny krog – som kommer att hålla köket öppet ovanligt sent.

  • Publicerad 18:50, 10 okt 2017

Det är inga orutinerade krogägare som bestämt sig för att storsatsa på en ny restaurang. Kristofer Sandström, Niklas Odin och Christian Olsson driver sedan många år Vassa Eggen som är den del i koncernen Krogbolaget.

När man nu öppnar Tako, som betyder bläckfisk på japanska, är visionen klar:

– Om folk i Stockholm börjar säga "ska vi käka Tako, ikväll?" och syftar på oss, då har vi lyckats, säger Christian Olsson och skrattar. Men skämt åsido så är den nyöppnade krogen så långt ifrån svensk texmex-kultur man kan komma. Istället satsar man på både kall och varm asiatisk mat med inspiration från främst Japan och Korea.

De öppnar finkrog för Svenssons på Söder

Vid StockholmDirekts besök har restaurangen precis genomfört sin första lunch och laddar om inför kvällens middagsöppet.

– Eftersom vi driver Vassa Eggen tillsammans så har vi pratat om vad vi ska göra med den här lokalen som funkat som nattklubb innan. Vi kom fram till att vi ville öppna ett ställe med internationell känsla, berättar Niklas Odin.

Storbråk om Stureplanskuben

En del i den ambitionen är att krogen utöver vanliga lunch- och middagstider kommer ha nattöppet tre dagar i veckan.

– Man ska kunna käka middag vid midnatt efter till exempel teaterbesöket och bli serverad vid bordet, säger Kristofer Sandström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så blir exklusiva området vid Värtan

Nyheter SE NYA BILDERNA Det gamla gasverket i Värtan utvecklas sakta men säkert till ett nytt exklusivt kvarter. Nu har arkitekterna bakom släppt nya skisser på hur det ska se ut 2022 då det hela står klart.torsdag 19/10 16:18

Polisen besviken – alkoförbudet blir kvar

Nyheter Södermalmspolisen: "Jag har inte gett upp den här pucken" Södermalmspolisens idé att låta alla skötsamma dricka var de vill slås ner av kommunstyrelsen – och polisregionen. Alkoholförbuden i parkerna blir kvar.torsdag 19/10 15:03