Ryktet: Biltema på väg till Täby

Biltema verkar vara ett steg närmare Täby. Nu bekräftar ett företag som ska köpa en tomt i området att Biltema vill in i Arninge.

  • Publicerad 20:10, 17 jan 2018

Att detaljhandelsföretaget Biltema ska öppna i Arninge har länge varit en önskan hos många Täbybor. Nu har det från flera håll sagts att de är på väg till Täby.

TK Development, som ska köpa tomten bakom Elgiganten av Täby kommun och upprätta där bygga en lokal, säger så här när Biltema kommer på tal:

– Jag kan vara ärlig med att säga vad gäller Biltema så vet vi också, av olika skäl, att de tittar på Arninge. Att de är intresserade av Arninge är helt korrekt, säger Anders Molin, projektutvecklingsansvarig i Arninge.

Men något kontrakt med TK Development är inte skrivet.

– De har inte skrivit något hyresavtal med oss, ännu. Mig veterligen har de inte skrivit med någon annan heller. Men det är klart att de visar sitt intresse, för de vill in.

– Sedan är det naturligtvis en stor skillnad mot att vilja gå in och göra det. Det är inte många platser där en Biltema ryms, det skulle kunna vara våran tomt, absolut.

Men Biltema själva vill inte kommentera ryktena.

– Jag har inga kommentarer till det än så länge. Vi kommer gå med en pressrealease med det när vi är klara med 2018:s och 2019 års planer. När vi väl ligger där så presenterar vi det, säger Johan Gerdevåg, marknadschef på Biltema.

Men du dementerar inte att det ska öppna?

– Jag har inga kommentarer till det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20