FRÅGA. Cecilia Bravo (S) vill ha besked om hur Solna stad ser på den skolmat som serveras. Foto: Mostphotos

S kräver svar om skolmaten

Hur säkerställer Solna stad att skolmåltiderna som serveras i kommunen är näringsriktiga? Den frågan ställer socialdemokraten Cecilia Bravo till barn– och utbildningsnämndens ordförande Marianne Damström Gereben (L) i en så kallad interpellation.

  • Publicerad 15:46, 4 jan 2017

Cecilia Bravo, som har engagerat sig hårt i skolmatsfrågan, undrar samtidigt vilka verktyg Solna stad använder för att dokumentera, utvärdera och utveckla kvaliteten på skolmåltiderna.

Sodexo, som ansvarar för merparten av maten i Solnas skolor och förskolor, fick i höstas sitt avtal förlängt fram till juni 2018.

Interpellationen besvaras vid nästa fullmäktigemöte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tänds Valborgseldarna i Solna

Nyheter På Valborg tänds det brasor på många håll i Solna. Mest traditionstyngt är firandet i Skytteholmsparken.tisdag 24/4 13:11

Fler poliser på Solnas gator

Nyheter Här är medborgarlöftena för 2018 Punktinsatser på brottsutsatta platser, fotpatrullerande poliser och hastighetskontroller på gator där bilister ofta kör för fort. Det är några av de löften som polisen och Solna stad ger medborgarna...tisdag 24/4 6:28