(S) vill ha ny t-banelinje till Södermalm

Socialdemokraterna i Stockholm vill att en ny tunnelbanelinje från City mot Nacka ska gå via östra Södermalm.

Beslut om tunnelbanan har fattats av Stockholms arbetarekommuns representantskap, som är högsta beslutande organ för Socialdemokraterna i Stockholm.
Förslaget kom från de Socialdemokratiska föreningarna på Södermalm, som länge drivit på för ny tunnelbana till stadsdelen. Joel Malmqvist, ordförande för Socialdemokraterna på Södermalm, kommenterar:
– I ett år har vi arbetat med att få med partiet i Stockholm på vår linje i tunnelbanefrågan och nu är vi i hamn. Detta blir grunden för vår lokala valrörelse, säger han.
Socialdemokraterna vill också att tunnelbanan få en station i Sjöstaden och en avgrening mot gröna linjen.
– Att dra tunnelbana via Södermalm är det samhällsekonomiskt bästa alternativet och det är det viktigaste. Men ny tunnelbana blir också ett lyft för Södermalm med snabbare och bättre kommunikationer. I dag är Sofia, Nytorget och Norra Hammarbyhamnen de enda delarna i innerstaden som saknar spårbunden kollektivtrafik, säger Joel Malmqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.