Nationaldagsgaloppen hoppas på 50 00 besökare på Gärdet. Foto: Svensk Galopp

Så blir Nationaldagsgaloppen på Gärdet – i år med hundbar

Fler lopp och serveringar, hatt-tävling för båda människor och hundar. Nationaldagsgaloppen är redo att inta Gärdet igen.

  • Publicerad 18:00, 4 jun 2017

Nationaldagsgaloppen har blivit ett populärt inslag den 6 juni. Förra året rörde sig uppskattningsvis runt 50 000 människor på Gärdet under tävlingarna. I år satsar arrangörerna Svensk Galopp bland annat på fler lopp, åtta, varav två med arabiska fullblod som ska direktsändas till Förenade Arabemiraten. Dessutom vankas det dubbelt så många mat-ställen i området med bland annat tio food trucks, pub och champagnebar.

Nationaldagsgaloppen mot Summerburst – giganternas kamp om Gärdet

– Förra året var det väldigt mycket folk och det blev långa köer så vi hoppas det ska bli bättre i år, säger Peter Gudmundson, projektledare för Nationaldagsgaloppen.

Match your dog

Den traditionella hatt-paraden går självklart också av stapeln under dagen. Förra året gjorde man dessutom en ny klass ”match your dog”, där man ska klä sig och sin hund i matchande huvudbonader, och även den blir av i år men även klasser för män, kvinnor och barn. Och det utlovas mer för hundarna.

– Det var en jättesuccé och i år kryddar vi det för de fyrbenta vännerna med en egen hundbar. Det kommer bjudas på lite smakprov på foder och vatten.

Nationaldagsgaloppens galna grepp – hattävling för hundar

Hur många besökare hoppas ni på i år?

– Vi är ju väderberoende men kan det komma lika många som förra året är vi jätteglada.

Tävlingarna invigs klockan 12.15 av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson dagen och efter det sjunger David Lindgren Nationalsången. Därpå följer två ponnylopp och åtta galopplopp för de stora hästarna.

Hatt-tävlingen för hundar, och människor, avgörs på nytt. Foto: Svensk Galopp

Även Humlegården firar

Även i Humlegården firar man Nationaldagen traditionsenligt med stort scenprogram från Kulturskolan med dans, teater och musik. Det utlovas även mängder av barnaktiviteter som hoppborg, snickring, flaggtillverkning och grillning. Firandet pågår mellan kl 12-16.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Delibutik på Kungsholmen tvingas stänga

Nyheter Svårt konkurrera med näthandeln – trots eko och närproducerat I fyra år har matbutiken nära Norr Mälarstrand sålt ekologiska och närproducerade livsmedel. Men på söndag bommar butiken igen. "Man måste inse när det inte går längre", säger en av ägarna.fredag 23/3 15:30

Stockholm får införa förbud mot dieselbilar

Nyheter Helldén (MP): "Min förhoppning är att det ska vara klart så snart som möjligt" Miljözoner får införas i Stockholm från 2020 men det skärpta dieselkravet får vänta ytterligare två år. Det står nu klart efter att regeringen i dag lämnat besked i frågan.fredag 23/3 14:21