Får ett lyft. Dianaparken ska rustas och färdigställs 2019. Foto: Mimmi Epstein

Så blir nya Dianaparken i Hjorthagen

Lekdjur, klättrernät och odlingslådor. Nu ska Dianaparken i Hjorthagen få ett lyft.

  • Publicerad 17:00, 6 mar 2018

I dag består Dianaparken av en cirka 900 kvadratmeter stor grusplan med spridda lekredskap. Nu ska parken rustas och budgeten är 4,5 miljoner kronor. Under hösten genomförde stadsdelsförvaltningen ett välbesökt så kallat parksamråd då man frågade de boende i Hjorthagen vad de ville ha i parken. Utifrån det har man nu format ett förslag som formellt väntas klubbas på nästa möte i Östermalms stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I förslaget får parken bland annat odlingslådor, en liten scen och fler möbler. Dessutom planeras flera nya möjligheter till lek, bland annat lekdjur samt ett mindre klätternät anpassat till förskolebarn, i stället för den gungställning som står där i dag. Fokus har lagts på de yngre barnen, på grund av parkens begränsade yta och närheten till större lekplatser i Norra Djurgårdsstaden.

"För att aktivera och skapa större möjlighet för fria lekar och egna initiativ har gungställningen bytts mot andra typer av lekredskap". Under våren och sommaren i år ska mer detaljerade bygghandlingar tas fram och parken kommer att stå färdig 2019.

.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De bor, lever och jobbar – på 22 kvadrat

Nyheter Konstnärsparet på Gärdet: "Vi har en ganska snål budget" Konstnärerna Alice Herbst, 25, och Christofer Högman, 23, bor i en etta på Gärdet som också är deras gemensamma ateljé. Just nu lyckas de leva på sin konst.måndag 19/3 11:06

Flytten av knarkskeppet på Söder skjuts upp

Nyheter I dag skulle det utbrunna fartyget forslas bort Den folkskara som i morse slutit upp för att bevittna bortforslingen av det uppmärksammade knarkskeppet i Årstaviken fick vackert gå hem igen. Operationen avbröts – isen är för tjock.måndag 19/3 10:09