Ny bro. I Hägernäs byggs en ny gång- och cykelbro över spåret. Foto: Lotten Engbom

Så går det med arbetet på Österskärslinjen

Österskärslinjen är avstängd under hösten, men det börjar närma sig slutet. Vi kollar upp vad som händer längs Roslagsbanans avstängda linje.

  • Publicerad 16:50, 7 nov 2017

Arbeten på Österskärslinjen pågår för fullt, bland annat byggs Hägernäs station om och det görs förstärkningar i marken vid Rydbokrossen norr om Arninge.

– Det är för att vi ska förstärka banvallen på sträckan mellan Arninge och Rydbokrossen. Här ska vi också bygga en planskild korsning, säger Marianne Gundmark, kommunikatör på program Roslagsbanans utbyggnad.

Hägernäs station ska vara klar till trafikstarten söndag den 10 december. Där har en gång- och cykelbro byggts över spåren som en säkerhetsåtgärd.

– Det är för att man inte ska passera järnvägen i markplan utan som på pendeltågen, man går upp och sedan får man ta sig ner på perrongen utan att passera några spår, säger Marianne Gundmark.

Vid Arninge, där det planeras för en ny station och ett resecentrum, har arkeologiska undersökningar skett.

– Där förbereder vi för att bygga en station. Det kommer bli en gångbro över Roslagsvägen (E18) till Arninge centrum, säger Marianne Gundmark.

Byggnationerna där kommer att pågå under 2018 till 2020. Nya stationen kommer tas i bruk under år 2020. En ny avstängning väntar för Österskärslinjen 2018.

– Det kommer vara avstängt spår igen från midsommar till december, säger Marianne Gundmark.

Kommer hela Österskärslinjen vara avstängd igen?

– Nej, tågen på Österskärslinjen kommer att vända i Viggbyholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05