Ny. Gula linjen får tre nya stationer; Arenastaden, Hagalund och Hagastaden. Foto: Foto: FUT

Så här blir stationerna på gula linjen

Gula linjen mellan Arenastaden och Odenplan börjar byggas i år. En ny film visar hur stationerna ska se ut.

  • Publicerad 11:07, 12 feb 2018

Det är Förvaltningen för utbyggd tunnelbana, FUT, som tagit fram en ny film som beskriver de tre stationerna längs den fyra kilometer långa linjen mellan Arenastaden och Odenplan.

Arenastadens station designas av konstnärskollektivet Inges dee efter inspiration av gigantiska pixlar, Hagalunds station ska utformas konstnären Pia Törnell som inspirerats av äldre tågstationer i historien och i Hagastaden är det Åsa Jungnelius som utformat stationen i likhet med en stor snäcka.

Gula linjen börjar byggas i år och spårutbyggnaden möjliggör 11 5000 nya bostäder, främst i Solna.

Efter Odenplan ska gula linjen gå samman med gröna linjen. En resa från Arenastaden till Gullmarsplan ska ta 18 minuter när gula linjen är klar.

Sträckan ska vara redo för trafik 2024.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inga fler avgångar i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.onsdag 21/2 7:40