Det är så här Östberga ska skrivas. Foto: Sacharias Källdén

Så här ska Östberga skrivas på rätt sätt

Har ditt område inget eget typsnitt? Inte? Dåligt. Det har nämligen Östberga. Självklart är det designat av barn från området.

  • Publicerad 12:42, 27 okt 2017

Östberga har fått ett helt eget typsnitt, designat av ett gäng barn från området. Det är Rula, Nima, Mohammed, Riccardo, Klara, Fabian, Masa, Bo, Amin och Ali från Östberga fritidsgård som har filat på stilen och tillslut enats om hur Östberga ska skrivas.
 
De har fått hjälp av typsnittsdesignern Göran Söderström och formgivaren Daniela Juvall och det är en del av Stadsmuseets arbete på plats i Östberga under 2017. Stadsmuseet dokumenterar vardagslivet i Östberga och samlar in berättelser om liv och livsvillkor.

Nu sätts fokus på Östberga - blir utställning nästa år

Typsnittet visades upp första gången på utställningen ”Östberga, Östberga – Människorna, händelserna och historien”, som ordnas av Stadsmuseet och visas på Östberga fritidsgård till 11 november och på Stadsmuseet Slussen hösten 2018.
 
Typsnittet kan laddas ner till din egen dator på www.östbergatype.se.

Nu får Östberga mer kultur till unga - och nästa år flyttar Stadsmuseet till området

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04