Danderydsbon Josefin Törnlöf tycker att 12 minuters väntetid är rimligt.

Så länge får du vänta på ambulans

Vallentunaborna får vänta längre än Täbyborna på att ambulansen ska komma fram. Danderydsborna har det bäst.

  • Publicerad 14:58, 22 nov 2017

SVT har tagit fram siffror som visar hur lång tid det tar för en ambulans att komma till just din kommun. Siffrorna utgör mediantiden som det tar för en ambulans att komma till kommunen efter ett larmcentral till 112. Och siffrorna visar att väntetiden varierar kraftig runt om i Stockholm visar SVT:s kartläggning

Av Norrortskommunerna Täby, Danderyd och Vallentuna hamnar Vallentuna i botten på hela 17 minuters väntetid. Danderydsborna har det bäst med en mediantid på 12 minuter. Och i Täby landar siffran på 13 minuter.

Danderydsbon Josefin Törnlöf tycker att 12 minuter är en rimlig väntetid. Men hon påpekar dock att hon inte känner sig helt trygg.

– Det är en rimligt tid, men om man får hjärtstillestånd blir det såklart jobbigt. Då känns 12 minuter inte så tryggt längre. Men i annat fall är det är rimlig tid.

Vallentunabon Lars-Elis Ekeberg tycker att 17 minuters väntetid är både bra och dåligt.

– Hmm, det är väl okej. Fast det beror ju i och för sig på. Om det tog 17 minuter till Vallentuna centrum skulle jag säga att det var dåligt. Men om det tog 17 minuter till Brottby skulle jag tycka att det var bra, säger Lars-Elis Ekeberg.

Målsättningen för ambulansen är att de ska vara på plats efter max 20 minuter. Och målsättningen uppfylls alltså i Täby, Danderyd och Vallentuna. Till Vaxholm tar det cirka 22 minuter för ambulansen att komma fram.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyllade 20-åringen på Byleskolan – "Har blivit mer vuxen här"

Nyheter "Ge oss Niklas på förstasidan, annat vore skandal!" Täbybon Niklas Byström rankas högt av sina medarbetare på Byleskolan. Här berättar han om hur hans arbete fått honom att bli mer vuxen.måndag 18/12 16:59

Här paras nyanlända ihop med etablerade Danderydsbor

Nyheter "Fanns inte i mitt hemland" Danderyds kommun och Friskis och Svettis vill hjälpa nyanlända att komma in i samhället, och öka förståelsen för de som kommer hit. Därför har de startat projektet med en träningskompis.måndag 18/12 16:57