P-bot. Näst flest p-böter i länet skrevs ut i Håbo förra året. Foto: Most photos

Så många felparkerade i Håbo förra året

Håboborna sticker ut i statistiken över felparkerade bilar. Så många p-böter skrevs ut i Håbo förra året.

  • Publicerad 15:17, 29 aug 2017

Många Håbobor felparkerar. Det visar Transportstyrelsens siffror över antal utfärdade p-böter som Nyhetsbyrån Siren har satt i förhållande till folkmängden.

Totalt skrevs det ut 1051 parkeringsböter i Håbo förra året. I förhållande till folkmängd gör det Håbo till den näst mest p-bötertätaste kommunen i länet. 51 böter per tusen invånare. Bara Uppsala är värre. Ganska mycket värre dessutom. Där skrevs 24 332 böter ut förra året. 113 per tusen invånare.

Solnaborna lappas mest i hela landet. 2016 gjorde de 569 felparkeringar per tusen invånare.

– I Solna är dagbefolkningen dubbelt så stor som nattbefolkningen, främst beroende på de många arbetsplatser som finns här. Solna har även fler bilar per invånare jämfört med närliggande kommuner och riket generellt, så att det utfärdas fler parkeringsanmärkningar per invånare i jämförelse är logiskt, säger Andreas Evestedt, stadsmiljöchef i Solna stad, till Nyhetsbyrån Siren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Paret är vidare i årets Funkisfestival

Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand är Upplands-Bros vinnare i årets Funkisfestival. Nu ser de fram emot vårens final på Cirkus i Stockholm.tisdag 21/11 17:32

Misstänkta tjuvar togs nästan direkt

Tre män greps och anhölls i Bålsta i helgen. Gods från ett inbrott i närheten av platsen där de togs fanns i deras bil.tisdag 21/11 10:35

Senaste numret

Bålstabladet