Drygt 3 000 vovvar var registrerade i Järfälla förra året. Bilden är en genrebild. Foto: Kiki Beije

Så många vovvar bor i Järfälla

Var 23:e Järfällabo är husse eller matte till en vovve visar ny statistik.

  • Publicerad 11:51, 26 jan 2018

Voff voff! 3 282 – så många hundar fanns registrerade i Järfälla under 2017 visar ny statistik från Jordbruksverket. Det innebär att ungefär var 23:e Järfällabo har en vovve i hemmet (med reservation för att vissa ägare kan vara husse eller matte åt fler än en fyrbent vän).

2011 låg antalet hundar på 2 831, men så har också den mänskliga befolkningen i kommunen ökat sedan dess.

Schäfer vanligaste rasen

De vanligaste hundraserna i Järfälla 2017 var schäfer (105), följt av labrador retriever (104), yorkshireterrier (92), golden retriever (86) och korthårig chihuahua (81).

Om din vovve har ett namn som Molly, Bella, Charlie, Ludde eller Wilma är den inte ensam. Det var nämligen de vanligaste hundnamnen nationellt i fjol.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14