Det lönar sig att bo i Vallentuna. Foto: Most Photos

Så mycket drar Vallentunas villaägare in – varje dag

På fem år har priset på en snittvilla i Vallentuna ökat med 1,6 miljoner – eller 877 kronor om dagen. Snittökningen på villor i landet sedan 2012 är 865 733 kronor.

  • Publicerad 10:39, 8 sep 2017

Fastighetsbyrån har tagit fram siffror som visar att priserna på villor i Sverige stigit med i snitt 39 procent. I Vallentuna har priset på en villa i snitt gått från 3 miljoner år 2012, till 4,6 miljoner år 2017. Det innebär en procentuell ökning på 54 procent eller 877 kronor om dagen.

– I kronor har det varit en helt makalös utveckling, det är bara att konstatera, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Just nu har priserna planat ut.

– Vi ser att prisökningen börjat mattas av ganska tydligt, framför allt i Stockholm. Vi börjar få genomslag på att vi har byggt mycket nytt, säger Johan Engström.

Han ser problem med nybyggandet.

– Oavsett ort så har det i storstäderna byggts till en målgrupp som har hyggligt stark ekonomi.Bostadsrätter, tvåor till fyror. För yngre finns inte det boende som önskas, mindre och billigare, det visar en undersökning vi gjorde i somras.

Även när det gäller äldre finns problem.

– Äldre känner en viss inlåsningseffekt, och stannar kvar i för stort och illa passande boende. En parameter är skatten, en annan att de inte hittar så billigt boende. Det är flera faktorer som spelar in.

I grannkommunen Täby har priset gått upp med 3 miljoner under femårsperioden, från 4,5 miljoner till 7,5. Prisökningen där är 67 procent.

Danderydsbornas villor har gått från 7,8 miljoner i snitt, till dagens 12,1 miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Lämnande min dementa mormor på fel adress flera gånger"

Nyheter Hård kritik mot "turbunden resa" i Täby Mickaela Bergholtz känner sig orolig varje gång hennes dementa mormor ska hämtas eller lämnas med "turbunden resa". Efter flera incidenter känner hon sig inte längre säker på att mormodern blir...onsdag 20/9 19:58

Drag under galoscherna för nya skoaffären

Nyheter Från kemtvätt och nyckeltillverkning till skoförsäljning. Isak Issa säljer numera skor i sin skomakarbutik i Vallentuna centrum. Och det går fint, berättar han.onsdag 20/9 19:10