Kevingeskolan. Foto: Kevin Wedin

Så mycket mer ska Danderyds rektorer tjäna under 2017

Danderyds kommun har tidigare höjd lönen för lärare och förskolepedagoger - nu satsar man på rektorer som ska få sin lön höjd med 3 000 kronor per månad. – Konkurrensen om arbetskraft blir allt tuffare, säger Danderyds kommundirektör.

Förskolelärare i Danderyd fick cirka 1 400 kronor mer i månaden under 2015-2016 och för lärare i högstadiet så har lönen ökat med cirka 2 000 kronor de senaste åren. Under 2017 ska nu Danderyds kommun genomföra en större satsning för skolledare vars månadslön ska höjas med cirka 3 000 kronor.

Tuffare konkurrens

"De extra löneökningarna gäller framför allt bristyrken där det är svårt att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare. Konkurrensen om arbetskraft blir allt tuffare och Danderyds kommun vill befästa sin ställning som attraktiv arbetsgivare", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi har en uttalad ambition att vara attraktiv arbetsgivare och ligga väl till vad gäller löner. Imon flera av våra yrkesgrupper är vi redan där och när det gäller våra skolledare kommer deras löner vara bland de bästa efter 2017 års löneöversyn, säger Åsa Heribertsson, kommundirektör.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skolinspektionen: Jo det var visst fel att hålla fast Oscar

Nyheter "Ingen elev ska vara med om det" Först bedömde skolinspektionen att det var rätt av Täbyskolans personal att hålla ner och fast Oscar mot marken. Nu svänger de i sin bedömning.fredag 7/7 15:00

SE FILMEN: Firandet i omklädningsrummet efter segern

Nyheter "Någon form av finsk vargsång" Vallentuna BK har inte haft den säsongsinledning de hoppats på. Men efter vårsäsongens sista match var det knappast något fel på stämningen.fredag 7/7 10:05