Kevingeskolan. Foto: Kevin Wedin

Så mycket mer ska Danderyds rektorer tjäna under 2017

Danderyds kommun har tidigare höjd lönen för lärare och förskolepedagoger - nu satsar man på rektorer som ska få sin lön höjd med 3 000 kronor per månad. – Konkurrensen om arbetskraft blir allt tuffare, säger Danderyds kommundirektör.

  • Publicerad 12:50, 19 maj 2017

Förskolelärare i Danderyd fick cirka 1 400 kronor mer i månaden under 2015-2016 och för lärare i högstadiet så har lönen ökat med cirka 2 000 kronor de senaste åren. Under 2017 ska nu Danderyds kommun genomföra en större satsning för skolledare vars månadslön ska höjas med cirka 3 000 kronor.

Tuffare konkurrens

"De extra löneökningarna gäller framför allt bristyrken där det är svårt att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare. Konkurrensen om arbetskraft blir allt tuffare och Danderyds kommun vill befästa sin ställning som attraktiv arbetsgivare", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi har en uttalad ambition att vara attraktiv arbetsgivare och ligga väl till vad gäller löner. Imon flera av våra yrkesgrupper är vi redan där och när det gäller våra skolledare kommer deras löner vara bland de bästa efter 2017 års löneöversyn, säger Åsa Heribertsson, kommundirektör.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05