Så här är planen tänkt att ligga.

Så påverkas Fredhällsparken av nya fotbollsplanen

Här är de nya illustrationerna över hur fotbollsplanen i Fredhällsplanen är tänkt att ligga. Nu kan du tycka till om planerna.

  • Publicerad 12:59, 19 maj 2017

Den omdebatterade fotbollsplanen i Fredhällsparken är nu ute på samråd och i veckan hölls ett samrådsmöte på Tekniska nämndhuset där stadsbyggnadskontoret presenterade planerna och svarade på frågor från besökare.

Beslutat: Ny fotbollsplan ska byggas i Fredhällsparken

En del nyheter har det blivit. Elvaspelsplan ska ha spelmått för 60X100 meter och det ska även bli en mindre läktare på ena långsidan och staket på 6-8 meter. De nuvarande tennisplanen flyttas också till ett annat läge, intill lekplatsen i parken.

OS-paviljong nytt omklädningsrum

Totalt handlar det om cirka 7 000 kvadratmeter där staden även planerar att flytta en gammal OS-paviljong från Stadshagens IP och göra om till omklädningsrum.

Staden vill flytta OS-byggnad – kan bli omklädningsrum i Fredhällsparken

Planen och parken sett ovanifrån. Där kan man även se den planerade bebyggelsen vid före detta Krillans krog och de tilltänkta nya kontorshusen intill Essingeleden. Foto: Stockholms stad

Många ha kritiserat planerna bland annat för att ett stort antal värdefulla träd hotas. Där kollar nu staden på om vissa av dessa går att flyttas och placeras på annat håll i parken med hjälp av tyska supermaskiner.

Fotbollsplanen blir rekorddyr – träd måste flyttas med tyska supermaskiner

Samrådet pågår till 20 juni.

Sikten och tryggheten kan försämras vid cykelstråket av de nya stödmurarna enligt stadsbyggnadskontoret. Foto: Andreas Enbuske

På grund av den stora nivåskillnaden måste även stödmurar, som högst 3,5 meter, byggas. I handlingarna skriver staden att det finns en risk att stödmuren riskerar att göra cykelstråket längs Drottningholmsvägen ännu mer undanskymt än idag. På den östra sidan av planen ska en nya trappväg mellan bostäderna och gång - och cykelstråket samt tunneln under Drottningholmsvägen byggas.

”Dessutom kan tryggheten försämras vid passagen för gång och cykel under Drottningholmsvägen då hörnet på den höga stödmuren hamnar framför mynningen. Planen får inte placeras så pass nära att det kan uppstå konflikt med cykelpendlingsstråket om man avser att bredda detta i framtiden.” skriver stadsbyggnadskontoret.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

INSÄNDARE. Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan

Debatt Vill se en egen "highline" på Södermalm "Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan på Södermalm för att undvika konflikter mellan cyklister, fotgängare och bilister", skriver insändarskribenten.måndag 23/4 14:47

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Nyheter Nytt taklandskap Ett av innerstans längsta tak ska inte längre vara oanvänt.måndag 23/4 11:57